ФСС: Извучени такмичарски бројеви Прве и Друге лиге, Црвена Звезда дебитује у елити

Шампион Економац креће из Врања

 

У просторијама ФС Србије јуче је обављено извлачење такмичарски бројева за Прву и Другу лигу. Конференцијом клубова су председавали комесар за такмичење ФСС Раденко Бошковић, директор за футсал и женски фудбал ФСС Бојан Павићевић и новоизабрани комесар за суђење ФСС Сретен Васић, наследник Рајка Катанића.

– „Честитао бих Економцу нову титулу. Такође и клубовима који су успели да обезбеде играње у Првој, односно Другој лиги. Трудићемо се заједно да још више подигнемо овдашњи футсал. Напретка има, али морамо још да радимо. Радују похвала челника Савеза, које сам недавно добио да смо најбоља секција у ФС Србије“ – казао је присутнима Бојан Павићевић.

Новине је изнео и комесар за такмичење Бошковић.

-„ Потврђен је останак у Другој лиги првог испод црте Бечеја после одустајања Економца 2. Као и промена имена Српске у Црвена звезда у елитном рангу. Да бисмо подигли ниво такмичења на још виши ниво донели смо одлуку да се клубу који буде имао на утакмици мање од осам играча не исплате трошкови који им припадају од ФС Србије за један меч. Казна од два меча рефундирања трошкова уследиће уколико не наступи у одговарајућем термину. Док ће најригорозније бити санкционисан онај клуб који не оде на утакмицу, не давањем средстава за читаву полусезону. Са пола милиона динара биће санкционисано паљење бакље у дворани. Што се термина тиче Друга лига ће се играти од петка до понедељка, док ће у елити изостати понедељак“ – казао је Бошковић.

Рајка Катанића дугогодишњег комесара за суђење наследио је Нишлија Сретен Васић, бивши интернационалац и 18 година футсал арбитар.

– „На судијској листи ће се наћи 37 судија. Грешке арбитара биће ригорозно санкционисане изостанком неколико кола ван терена. За разлику од великог фудбала, у футсалу није било промена правила игре. На крају могу да обећам свим тимовима фер и коретно суђење“ – било је прво обраћање као комесара за суђење Сретена Васића.

Пре извлачења такмичарских бројева у елитном рангу раздвојени су београдски ФОН и Црвена Звезда, односно нишки клубови Калча и Винтер спорт.

После жребања добијени су парови првог кола: ФОН – Земун Само право, Калча – Нови Пазар, Врање – Економац, Нова Пазова – Винтер спорт, Јастребац – Црвена звезда.

Код друголигаша раздвојени су Бањица и Коњарник. После чега су добијени парови првог кола: Бањица – Бечеј, Сопот – Ивањица, Смедерево – Раднички 2010, Металац Колорадо – САС, Зуфо – РБ, Тиса – Коњарник.

Борбе за бодове у обе конкуренције почеће од 13. до 16. септембра .

(Текст & фото А. Пековић)