„PETARDA” U VOLENDAMU: Orlovi razbili Holanđane, het-trik Petrova!

Srbijo, raduj se, po deseti put u istoriji savladala si Holandiju!

Svaka čast Orlovima, dva puta za dva dana razbili su Lale, posle Almerea (3:1) i u Volendamu (5:1).

Izabranici selektora Gorana Ivančića od starta meča stavili su domaćinima do znanja ko je gazda na terenu i – pukla je „petarda”!

Sjajnu partiju prikazao je Strahinja Petrov, ejjj – het-trik, dok su po jednom mrežu rivala zatresli Dragan Tomić i Milan Mutavdžić. Bravo!

Holanđani su u finišu, baš kao i u ponedeljak uveče, uspeli da postignu počasni pogodak, strelac – Van den Eijnden.

Srbija će od 23. do 26. oktobra, u Francuskoj, učestvovati na kvalifikacionom turniru za SP 2020. i pokušaće da u konkurenciji domaćina, Belgije i Švajcarske zauzme neko od prva dva mesta, dovoljno za plasman u elitnu rundu


Ho­lan­di­ja – Sr­bi­ja 1:5 (0:2)

Vo­len­dam – Gle­da­la­ca: 500. Su­di­je: Ibra­him Eji­la­li (Ho­lan­di­ja), Ne­boj­ša Pa­nić (Sr­bi­ja) i Jo­hem van Dijk (Ho­lan­di­ja). Strel­ci: 0:1 To­mić u 3, 0:2 Pe­trov u 5, 0:3 Pe­trov u 31, 0:4 Pe­trov u 31, 0:5 Mu­tav­džić u 36 , 1:5 Van dern Eijnden u 39. mi­nu­tu. Žuti karton: Zeruali (Holandija).

HO­LAN­DI­JA: KU­IJK, EL GA­NU­TI, MA­KRAU, BU­JU­ZAN, MAR­TI­NUS, Ata­hi­ri, Ze­ru­a­li, Bu­zam­bu, Mol­ka­raj, Oje­var, Vel­se­bor, Ata­i­bi, Van den Eijn­den, De Vit. Se­lek­tor: Maks Tja­den.

SR­BI­JA: MOM­ČI­LO­VIĆ, RA­KIĆ, RA­MIĆ, TO­MIĆ, SI­MIĆ, Alek­sić, Pe­trov, Mu­tav­džić, Pr­šić, La­za­re­vić, Vu­ka­di­no­vić, Ve­sić, Ra­do­va­no­vić, Vu­lić. Se­lek­tor: Go­ran Ivan­čić.


Ho­lan­đani dobili organizaciju EP 2022!

Znate li ko će da bude domaćin Evropskog prvenstva 2022?

Holandija!

UEFA je juče donela tu odluku, poklopilo se – baš na dan naše druge utakmice sa Lalama.

Holanđani su, naravno, istakli da smo im talija!


Pavićević i Šeling o razvoju futsala

Prijateljski mečevi Lala i Orlova bili su i prilika za susret prijatelja i saradnika iz UEFA futsal komiteta – Bojana Pavićevića, direktora FS Srbije za futsal i ženski fudbal i Hansa Šelinga, direktora u FS Holandije.

Naravno, započeto je mnogo tema, sve u cilju razvoja futsala.


Foto: FSS / I. Gačić