ФСБ: Седам клубова у Трећој футсал лиги, претколо Купа следеће недеље

Приводе се крају припреме за футсал сезону у главном граду Србије, а познат је распоред лиге и купа у оквиру Фудбалског савеза Београда.

Седам клубова ће се надметати у Трећој футсал лиги – Београд за место које води у друголигашко друштво. Такмичење почиње у периоду од 11. до 14. октобра, а у првом колу ће се састати Палеж (жребом је добио такмичарски број 2) – Бјанконери (7), Футсал Требиње (3) – Економист (6) и Офтал Ц (4) – Студент (5), док је слободан Интелектуалац (1). Јесењи део првенства биће завршен до 25. новембра, док пролећни део почиње 21. фебруара и траје до 6. априла 2020. године.

У четвртак, 26. септембра, у СЦ ФСБ на Ади Циганлији од 16.15 часова, биће одржан семинар за судије и делегате Треће футсал лиге – Београд. Поред теоретског и физичког теста, као и разговора са комесарима лиге, о примени футсал правила говориће ФИФА футсал судије Владан Радуловић и Небојша Панић.

Познати су и парови Купа Фудбалског савеза Србије на територији ФСБ, из којег ће победник у жреб за национални куп. У претколу, од 4. до 7. октобра, састаће се Офтал – Економист, Бањица (друголигаш) – Студент и Футсал Коњарник (друголигаш) – Интелектуалац. Победници прва два дуела играће међусобно у четвртфиналу, од 15. до 17. октобра, док ће бољи из трећег сусрета на прволигаша Земун Само право. Састаће се још Палеж – Футсал Требиње и Сопот (друголигаш) – Бјанконери. Полуфинале је на програму између 12. и 14. новембра, а финале од 26. до 28. новембра.


(Фото: Р. Биберџић)