ФСВ: Крећу и две футсал лиге у Војводини

Предстојећег викенда крећу и футсал такмичења на теренима под окриљем ФС Војводине. Као и протекле сезоне, петнаест клубова је подељено у две групе где ће се играти двокружни бод систем а онда следи разигравање…

У групи А – Запад се налазе следећи тимови који по географској подели припадају Бачкој:

 1. ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН (Врбас),
 2. ЛЕТЕЋИ БАЈМОЧАНИ (Бајмок),
 3. ЖАК ЈУНИОР (Сомбор),
 4. НОВИ САД,
 5. ТАНГО (Нови Сад),
 6. ХАЈДУК (Кула), и
 7. ФОРТУНА (Нови Сад).

Док се у групи Б – Исток налази шест тимова, и то из Срема и Баната:

 1. ФОРУМ (Вршац),
 2. ДИНАМО (Панчево),
 3. КРАЉЕВИЋЕВО (Качарево),
 4. КИКИНДА,
 5. ВИКИНГ (Рума), и
 6. ИНДИАНС 2013 (Инђија).

Уведена је нова варијанта плеј офф-а (1А-4Б,2А-3Б,2Б-3А,1Б-4А), коначни победници финале у две /2/ добијене утакмице, поражени и победници – па потом победници обе утакмице и поражени обе утакмице, да би се формирала табела 1-8 места. У плеј ауту, играју се само по две утакмице за пласман (5А – 5Б, 6А – 6Б), за пласман од 9-13 места, јер седмопласирани у А групи је и последњепласирани јер на Истоку има само шест тимова. Предност домаћинства у другој утакмици има екипа која је освојила више бодова, ако су освојили исти број бодова, онда екипа која има бољу гол разлику.

На жалост неки клубови су замрзли статус и неће се такмичити ове сезоне (КМФ Пчиња из Каравукова, и КМФ АПА футсал из Апатина) као још раније и КМФ Србобран из истоименог места.

Као што се види из распореда јесењег дела групе Запад и групе Исток, на Западу ће бити одиграно 10. кола а на Истоку 8 кола из простог разлога што је на Западу седам пријављених тимова а на Истоку шест.

Међутим оно што охрабрује у Војводини је већи број пријављених клубова у Омладинској футсал лиги Војводине, можда чак и осамнаест!