ОПЕРАЦИЈА ФРАНЦУСКА: Орлови циљају елиту

„Операција Француска“ је почела. Изабраници селектора Горана Иванчића окупили су се у пуном броју у хотелу „М“ у Београду и одрадили два тренинга у суботу, у „Слодесу“ и у Хали спортова „Ранко Жеравица“, а и у недељу и понедељак ће наставити у истом ритму. Сви су спремни за изазове које их дочекују, а на почетку је једино био приметан умор играча који су на припреме дошли одмах после дуела у клупским такмичењима.

Орлови у уторак путују у Француску, где ће играти у квалификационој Групи 6 главне фазе за одлазак на Светско првенство у Литванији 2020. године против Швајцарске у среду, Белгије у четвртак (оба сусрета почеће у 17 часова) и домаћина у суботу (20 часова).

На припремама су голмани Немања Момчиловић (Мостар Стаклорад, Босна и Херцеговина) и Јаков Вулић (Новa Пазoва), као и следећи играчи: Нинослав Алексић, Верољуб Вукадиновић, Милан Мутавџић (Нови Пазар), Страхиња Петров (Црвена звезда), Денис Рамић (Калча), Марко Радовановић (Славија Праг, Чешка), Милош Симић (Халадаш, Мађарска), Стефан Ракић, Марко Пршић (Империјал Вет, Румунија), Драган Томић (Хале Гуик, Белгија), Јован Лазаревић и Владан Весић (Мостар Стаклорад, БиХ).

По две најбоље репрезентације пласираће се у елитну фазу, где ће бити формиране четири групе, а турнири су на програму од 28. јануара до 2. фебруара 2020. Победници група ће директно на СП од 12. септембра до 4. октобра, док ће другопласирани у бараж између 9. и 12. априла.

Титулу првака света брани репрезентација Аргентине, која је била боља од Русије у финалу у Колумбији 2016. године.