ОПЕРАЦИЈА ФРАНЦУСКА: Орлови се загревају „швајцарском чоколадом”

План је јасан: репрезентација Србије жели победом против Швајцарске (17.00) да започне такмичење у оквиру Групе 6 главне рунде квалификација и начини први корак ка Светском првенству у Литванији 2020!

Сержи-Понтуаз, сигурни смо да ћеш данас видети мајсторије Орлова, с намером да се на старту загреју швајцарском чоколадом, како би им било слатко и у наставку турнира: сутра против Белгије и у суботу у дуелу с домаћом Француском!

Рас­по­ред нам иде на ру­ку, до­бро је што стар­ту­је­мо про­тив Швај­цар­ске, објек­тив­но – нај­сла­би­је. Пла­ни­ра­мо да обез­бе­ди­мо пла­сман по­сле пр­ва два ко­ла и да на кра­ју, са до­ма­ћи­ном, ре­ша­ва­мо пи­та­ње пр­вог ме­ста (Драган Томић, узданица Орлова)

Рачуница је кристална: прва два места воде у елитну рунду, међутим… Изабраници селектора Горана Иванчића желе да оправдају висок, годинама стицан рејтинг и прву фазу заврше с највише бодова.

Као другопласирани имали бисмо тежи пут на наредном турниру, у конкуренцији две првопласиране и једне другопласиране селекције. Чини се да су Швајцарци најслабији у групи, против њих ћемо да осетимо паркет и атмосферу у хали (Марко Радовановић, адут Србије)

Интересантно, Србија и Швајцарска данас ће први пут у историји да одмере снаге!

Морамо да будемо максимално сконцентрисани на сваком мечу. Крећемо од слабијег, што може да помогне у подизању форме (Милош Симић, голгетер Орлова)

Репрезентација Србије је синоћ, у 21.00, одрадила последњи тренинг пред квалификационе изазове. Наравно, у лепој атмосфери!

Утакмицу Србија – Швајцарска судиће Томаж Фрак (Пољска), Шарунас Тамулинас (Литванија) и Јуриј Неверов (Русија), делегат је Мортен Енгебретсен (Норвешка), посматрач суђења Стефан Тиволд (Словенија)


Сержи-Понтуазу град побратим Гелен

Сержи-Понтуаз је предграђе Париза, 28,4 километара удаљено од центра „града светлости”.

Познат је, између осталог, по томе што је био насилан крајем 20. века, са кривичном стопом од 137,62 инцидената на 1.000 становника, али је у првој деценији 21. века доживео значајан пад, на 99,87. До сада се то још додатно смањило.

Познат је као родно место алхемичара Николаса Фламела, оца спелеологије Алфреда Мартела, импресионисте Камила Писароа, уз напомену – ту су живели и стварали и Ван Гог, Сезан, Гоген…

Има око 30.000 становника, главна знаменитост му је катедрала Сен-Маклу, изграђена у 12. веку.

Занимљиво, Сержи-Понтуазу град – побратим је холандски Гелен, у којем је репрезентација Србије, на квалификационом турниру, изборила пласман на Европско првенство у Порту 2007!


Група 6 (Сержи-Понтуаз, Француска)

Србија, Француска, Белгија, Швајцарска

Прво коло (23. октобар): Србија – Швајцарска (17.00), Француска – Белгија (20.00).

Друго коло (24. октобар): Белгија – Србија (17.00), Француска – Швајцарска (20.00).

Треће коло (26. октобар): Швајцарска – Белгија (17.00), Србија – Француска (20.00).