5 на 5 – Немања Момчиловић: Жеља – пласман репрезентације на СП

Изабран је у идеалан тим кола УЕФА квалификација за наредно СП, истакао се одбранама, постигао одлучујући гол за победу против Француске…

Довољно је рећи јунак сениорске репрезентације Србије – голман Немања Момчиловић, популарни Нец. А футсал је почео да игра сасвим случајно, враћајући се са тренинга фудбала „ускочио” је да буде голман футсал екипи… Од тада, Прокупље и Србија могу да буду поносни што је овај детаљ послужио као прекретница у професионалној каријери чувара мреже Орлова.

Идеалан тим УЕФА квалификација
  • После успешно завршених квалификација у Француској, оцените игре репрезентације и откријте очекивања од Орлова пред елитну рунду за СП у Литванији 2020?

 

Поздрав свим Вашим читаоцима.

Што се тиче турнира у Француској, вратили смо се веома задовољни. Сматрам да смо изузетно добро анализирали сваког противника, да смо у све три утакмице ушли са приступом какав би требало увек да примењујемо – без пуно респекта. Успех је још већи уколико се узме у обзир да само неколико играча из овог састава има искуства у званичним мечевима, поготово за СП. Поред тога и поред мало времена које имамо за уигравање, успели смо да уклопимо све и завршимо групу на првом месту. Начињен је велики корак,  али не би требало да се задовољимо , пробаћемо да начинимо још један. У доброј мери би нам помогло ако би нам жреб ишао на руку, мада, у сваком случају, борићемо се, па шта буде.

Пласман и учествовање на СП била би врло важна ствар у каријерама свих нас.

Немања Момчиловић – Нец
  •  Како се осећате у новој средини – прваку БиХ Мостар СГ, после историјског успеха и успешно преброђене главне рунде УЕФА Лиге шампиона?

 

У Мостару сам прихваћен сјајно, за сада нема разлога да не будем потпуно задовољан. Клуб је начинио корак даље у Лиги шампиона, што је историјски клупски успех и драго ми је да сам био део тога. Ускоро нас очекује елитна рунда у Русији, против домаћина КПРФ, белгијског Хале Гуика и словеначког Добовеца. Тешка група, али поседујемо квалитет да се надигравамо са свима, немамо шта да изгубимо и ово може само да нам донесе позитивно, клубу и играчима.

Немања Момчиловић – предах код прекида игре
  •  Незаобилазно питање је везано за гол против Француза! Колико сте погодака постигали у каријери на овако спектакуларан начин?

 

Не знам тачан број постигнутих голова, отприлике 15-ак, давани су на различите начине, али овај је дефитивно без премца – најважнији и најдражи, имајући у виду значај утакмице, квалитет протвника и чињеницу да је био за победу на десетак секунди пре краја, плус – за пласман у даљу рунду квалификација са првог места у групи.

Дугујем захвалност нашој публици која нам је помагала и навијала целу утакмицу и чинила да се осећамо као на домаћем терену.

  •  Наслeдио си број 1. Микија Аксентијевића. Ко су по вашем мишљењу најбољи голмани даначњице?

 

Мики је велики голман,  оставио је дубок траг у репрезентацији, на мени је велика одговорност да наставим тамо где је он стао. Надам се да ћу успети да га одменим у доброј мери и помогнем репрезентацији Србије што је више могуће.

Стварно је тешко питање о најбољем голману данашњице… Постоји велики број квалитетних чувара мреже, широм Европе и света, не бих издвојио ниједног.

 

  •  Реците читаоцима ФутсалСрбије више о својој породици, честим путовањима и градовима где наступате на футсал теренима, плус – неостварене жеље у већ сада богатој футсал каријери?

 

Породица ми је главни покретач у каријери, што би се рекло – ветар у леђа. Календар је такав да имам пуно обавеза са клубом и репрезентацијом, честа путовања узрокују да будемо и одвојени, што не умањује нашу блискост, напротив, повезује нас још више.

Како напредујете у животу и остварујете неке жеље, рађају се нове које вас и мотивишу да наставите даље. Прва жеља била ми је да заиграм за репрезентацију Србије, баш као и сваком клинцу, потом да освојим титулу, постигнем гол… Битно је да жеље буду реалне, много тога сам испунио, оно што још увек нисам – играње на Ф4 УЕФА Лиге шампиона. Само неколико минута нас је делило са Економцем, ето, надам се да ћу испунити и ту жељу у даљој каријери. Сада се појавила и нова – пласман на СП са репрезентацијом Србије!