5 na 5 – Nemanja Momčilović: Želja – plasman reprezentacije na SP

Izabran je u idealan tim kola UEFA kvalifikacija za naredno SP, istakao se odbranama, postigao odlučujući gol za pobedu protiv Francuske…

Dovoljno je reći junak seniorske reprezentacije Srbije – golman Nemanja Momčilović, popularni Nec. A futsal je počeo da igra sasvim slučajno, vraćajući se sa treninga fudbala „uskočio” je da bude golman futsal ekipi… Od tada, Prokuplje i Srbija mogu da budu ponosni što je ovaj detalj poslužio kao prekretnica u profesionalnoj karijeri čuvara mreže Orlova.

Idealan tim UEFA kvalifikacija
  • Posle uspešno završenih kvalifikacija u Francuskoj, ocenite igre reprezentacije i otkrijte očekivanja od Orlova pred elitnu rundu za SP u Litvaniji 2020?

 

Pozdrav svim Vašim čitaocima.

Što se tiče turnira u Francuskoj, vratili smo se veoma zadovoljni. Smatram da smo izuzetno dobro analizirali svakog protivnika, da smo u sve tri utakmice ušli sa pristupom kakav bi trebalo uvek da primenjujemo – bez puno respekta. Uspeh je još veći ukoliko se uzme u obzir da samo nekoliko igrača iz ovog sastava ima iskustva u zvaničnim mečevima, pogotovo za SP. Pored toga i pored malo vremena koje imamo za uigravanje, uspeli smo da uklopimo sve i završimo grupu na prvom mestu. Načinjen je veliki korak,  ali ne bi trebalo da se zadovoljimo , probaćemo da načinimo još jedan. U dobroj meri bi nam pomoglo ako bi nam žreb išao na ruku, mada, u svakom slučaju, borićemo se, pa šta bude.

Plasman i učestvovanje na SP bila bi vrlo važna stvar u karijerama svih nas.

Nemanja Momčilović – Nec
  •  Kako se osećate u novoj sredini – prvaku BiH Mostar SG, posle istorijskog uspeha i uspešno prebrođene glavne runde UEFA Lige šampiona?

 

U Mostaru sam prihvaćen sjajno, za sada nema razloga da ne budem potpuno zadovoljan. Klub je načinio korak dalje u Ligi šampiona, što je istorijski klupski uspeh i drago mi je da sam bio deo toga. Uskoro nas očekuje elitna runda u Rusiji, protiv domaćina KPRF, belgijskog Hale Guika i slovenačkog Doboveca. Teška grupa, ali posedujemo kvalitet da se nadigravamo sa svima, nemamo šta da izgubimo i ovo može samo da nam donese pozitivno, klubu i igračima.

Nemanja Momčilović – predah kod prekida igre
  •  Nezaobilazno pitanje je vezano za gol protiv Francuza! Koliko ste pogodaka postigali u karijeri na ovako spektakularan način?

 

Ne znam tačan broj postignutih golova, otprilike 15-ak, davani su na različite načine, ali ovaj je defitivno bez premca – najvažniji i najdraži, imajući u vidu značaj utakmice, kvalitet protvnika i činjenicu da je bio za pobedu na desetak sekundi pre kraja, plus – za plasman u dalju rundu kvalifikacija sa prvog mesta u grupi.

Dugujem zahvalnost našoj publici koja nam je pomagala i navijala celu utakmicu i činila da se osećamo kao na domaćem terenu.

  •  Nasledio si broj 1. Mikija Aksentijevića. Ko su po vašem mišljenju najbolji golmani danačnjice?

 

Miki je veliki golman,  ostavio je dubok trag u reprezentaciji, na meni je velika odgovornost da nastavim tamo gde je on stao. Nadam se da ću uspeti da ga odmenim u dobroj meri i pomognem reprezentaciji Srbije što je više moguće.

Stvarno je teško pitanje o najboljem golmanu današnjice… Postoji veliki broj kvalitetnih čuvara mreže, širom Evrope i sveta, ne bih izdvojio nijednog.

 

  •  Recite čitaocima FutsalSrbije više o svojoj porodici, čestim putovanjima i gradovima gde nastupate na futsal terenima, plus – neostvarene želje u već sada bogatoj futsal karijeri?

 

Porodica mi je glavni pokretač u karijeri, što bi se reklo – vetar u leđa. Kalendar je takav da imam puno obaveza sa klubom i reprezentacijom, česta putovanja uzrokuju da budemo i odvojeni, što ne umanjuje našu bliskost, naprotiv, povezuje nas još više.

Kako napredujete u životu i ostvarujete neke želje, rađaju se nove koje vas i motivišu da nastavite dalje. Prva želja bila mi je da zaigram za reprezentaciju Srbije, baš kao i svakom klincu, potom da osvojim titulu, postignem gol… Bitno je da želje budu realne, mnogo toga sam ispunio, ono što još uvek nisam – igranje na F4 UEFA Lige šampiona. Samo nekoliko minuta nas je delilo sa Ekonomcem, eto, nadam se da ću ispuniti i tu želju u daljoj karijeri. Sada se pojavila i nova – plasman na SP sa reprezentacijom Srbije!