УНИВЕРЗИТЕТСКИ СПОРТ: Правни факултет одбранио светски трон

Футсал репрезентација Правног факултета Универзитета у Београду је остварила историјски и вероватно непоновљиви успех у свету универзитетског спорта!

На 5. Светском универзитетском шампионату (World Inter Universities Championship), које је од 12. до 16. новембра одржано у Пули, футсалери Правног факултета су одбранили титулу светских универзитетских првака освојену прошле године у Барселони.

На овогодишњем светском првенству, које је окупило 32 екипе широм планете, Правни факултет је до титуле стигао без пораза, у финалу савладавши ривале из Либије 5:1.

Двоструки узастопни актуелни шампион Лиге Универзитета у Београду, окосница футсал селекције београдског Универзитета као двоструког узастопног шампиона Србије, актуелни освајачи Европског купа у Милану, овим тријумфом су обезбедили директан пласман на Медитеранске универзитетске игре у Бејруту и наредно 6. Светско универзитетско првенство у Риму 2020.

Злато су одбранили Марко Бадовинац, Никола Вићић (капитен), Никола Ристановић, Страхиња Петров, Никола Матијевић, Филип Минић, Никола Арсић, Иван Никитовић, Александар Фриц, Јован Ристановић, Марко Лазић и Ђорђе Врљанац. Шеф наше делегације био је Матија Бурић.

Селектор репрезентације, др Владимир Вулетић, професор Правног факултета и потпредседник ФK Партизан, истиче да је ово непоновљива генерација универзитетског футсала у Србији, али и упозорава:

– Београд и Србију у јулу 2020. чека организација Европских универзитетских игара. У овом моменту није формирана ниједна репрезентација за ове игре, а футсал Лига Универзитета у Београду је обустављена услед изузетно лоших услова такмичења и небриге челника Спортског удружења Универзитета у Београду за интересе универзитетског спорта. Људи који воде универзитетски спорт у Београду и Србији нису дорасли овим задацима и држим да је Ректорат Универзитета у Београду у обавези да разуме како је ово последњи час да се спречи даља деградација и унижавање спорта на универзитетском нивоу.