ФСБ: Стартовала је У19 Футсал лига у Београду

Утакмицама другог кола стартовала је У19 футсал лига – група Београд окупивши шест екипа, а такмичење се игра под окриљем Фудбалског савеза Београда:

  •           кмф ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – Београд,
  •           кмф ФОН – Београд,
  •           кмф ПАЛЕЖ – Обреновац,
  •           кмф БАЊИЦА – Београд,
  •           ГРОЧАНСКИ ФУТСАЛ КЛУБ – Гроцка, и
  •           кмф ЗЕМУН САМО ПРАВО – Земун.

Због кашњена у организацији премијерно прво коло ће бити померено иза новогодишњих празника, за 12. јануар тако да је лига стартовала утакмицама другог кола у којем су се састали:

кмф ФОН – кмф ЗЕМУН САМО ПРАВО   9:3

ГРОЧАНСКИ ФУТСАЛ КЛУБ – кмф ПАЛЕЖ   6:5

кмф ЦРВЕНА ЗВЕЗДА  – кмф БАЊИЦА  4:4

Све утакмице су одигране у хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду, где је домаћин био КМФ Црвена Ззвезда.

Очигледно најозбиљнији претендент на освајање првог места у лиги је екипа ФОН-а која лигу игра са чак три играча који играју за сениорску екипу. КМФ Земун Само право игру је базирао на појеинцима и на индивидуалним акцијама а таквој иги против фаворизованог ФОН-а није било места па су претрпели убедљив пораз.

Добар футсал рад се видео у екипи Гроцке док је Палеж иако са јако квалитетним појединцима оставио неочекивано слаб утисак.

Екипа Бањице физички јака и доминантна у последњим тренуцима утакмице спашавала бод против кадета Црвене Звезде. Изгледа да су тренери КМФ Црвене Звезде Никола Рнић и Марко Перић најбоље спремили екипу за ово футсал такмичење… У игри Црвене Звезде су виђене већ  уигране акције приликом прекида као и добра кретња и поставка играча. Ипак против физички далеко надмоћније екипе Бањице нису успели до сва три бода али се чини да њихово време тек долази јер су у просеку за три године млађи од свих осталих екипа.

Наредни викенд (8. децембар) је предвиђен за одигравање утакмица трећег кола а домаћинство је припало Грочанском Футсал клубу који своје утакмице играју у хали „Пинки“ у Земуну, а састају се:

10.00 кмф БАЊИЦА – кмф ЗЕМУН САМО ПРАВО

11.40  ГРОЧАНСКИ ФУТСАЛ КЛУБ – кмф ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

13.20  кмф ФОН – кмф ПАЛЕЖ

(Фото: ФБ страница – кмф БАЊИЦА)