ФСВ: Завршена сезона – јесењи прваци Динамо и Летећи Холанђанин

После десет тј. осам одиграних кола Треће футсал лиге Војводине група Запад и Исток спуштена је завеса. Јесењи прваци су на Западу, помало изненађујуће најмлађи састав лиге Летећег Холанђанина из Врбаса испред Новог Сада, Жака Јуниора из Сомбора, и Летећих Бајмочана, следе још екипе које се налазе на дну табеле Хајдук из Куле, и две преостале новосадске екипе Фортуна и Танго.

Поред дербија је одиграно још две утакмице у овом колу. Госту су били успешнији, Бајмочани су били убедљиви у Кули где су савладали домаћи Хајдук, а смоборски Жак Јуниор је победио Танго у Новом Саду.

КМФ НОВИ САДКМФ ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН Врбас   0:8 (0:4)

Дерби може се рећи првенства је одигран у малој дворани СПЕНС-а између Новог Сада и Летећег Холанђанина. Боље рећи требао је бити дерби али на паркету новосадске култне спортске дворане постојао је само један тим – Летећи Холанђанин. Тренер Игор Мирицки је извео састав без искусних играча што је само заварало новосађане. Да Врбас има сјајну футсал будућност показали су млади играчи Холанђана који су просто декласирали фаворизоване искусне играче Новог Сада. Покретљива зонска одбрана са преузимањима уз брзе контра нападе је био рецепт који су они стари холађани успешно презентовали на футсал теренима широм Србије пре више од деценију и по… Нови Сад је нападао али јалово. Млади врбашани су били агресивни али у границама дозвољеног. Холанђани су користили сваку грешку домаћина и у брзим контра нападима решетали мрежу немођног вратара Влајића. Немоћ новосађана најбоље одсликава и неискоришћени казнени ударац са 10. метара (услед 6 акумулираних прекршаја) али је у неколико изгледних прилика сјајно интервенисао млади голман Даниловић. Играли су новосађани и са петим играчем у пољу уместо голмана али без резултата… У саставу врбашана сви играчи заслужују високе оцене а селектор Владимир Јовановић и тренер Марко Гавриловић ће морати да дођу у Врбас и погледају остале саиграче сада већ стандрадног репрезентативца У19 Митра Ераковића…

Нови Сад, СПЕНС мала дворана, гледалаца око 30. Судије: Блажон Владимир (Рума), Љубинковић Бранислав (Рума) и Ранковић Немања (Јарак). Стрелци: Радовић Данило у 4. и 25.мин, Шмит Мартин у 10.мин, Маројевић Стефан у 14 и 15.мин, Авдаловић Вукашин у 31.мин, и Радановић Лазар у 32 и 37.минуту. Жути картони: Кочовић у 26.минуту (неспортско понашање), и Спајић у 31.минуту (неспортско понашање) за Нови Сад, а Авдаловић у 25.минуту (неспортско понашање), и Шћепановић у 26.мин (неспортско понашање) за Летеће Холанђане.

НОВИ САД: Вук ВЛАЈИЋ, Владан ИЛИЋ, Немања МИЧЕТА, Стефан КОЧОВИЋ /Кап./, Александар БЕЛОВИЋ, Матија Спајић, Синиша Ступар, Александар Костић, Маринко Катана и Горан Шћепановић. Тренер: Крсмановић Огњен.

ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН: Јован ДАНИЛОВИЋ, Лазар РАДАНОВИЋ, Мартин ШМИТ, Данило РАДОВИЋ /Кап./, Вукашин АВДАЛОВИЋ, Миљан Вукановић, Стефан Маројевић, Немања Шћепановић, Митар Ераковић и Андреј Шмит. Тренер: Мирицки Игор.

Следи извод из актуелног билтена ФС Војводине табеле са постигнутим резултатима:


У Панчеву су се састали први и други на Истоку али је Динамо просто декласирао Форум и победом преузео прво место и титулу јесењег првака Треће футсал лиге Војводине. Уосталим мечевима Индианс 2013 је као гост победио Викинг у Руми а бодове су поделили Краљевићево и Кикинда у Качареву.

Динамо своје амбиције за виши ранг је показао свима а највише директном ривалу Форуму из Вршца. Победа од 9:1 је показатељ да Панчево жели друголигаша, на жалост вршчана лоша и анемична игра их је коштала првог места али оно право тек престоји јер на пролеће ће се прво завршити регуларни део у обе групе да би по прве четири екипе унакрсно играли куп систем на испадање а то ће бити посластица за љубитеље футсала широм Војводине. На Истоку први је Динамо испред Форума потом следе Кикинда, Индианс 2013 па Краљевићево и на крају бивши друголигаш Викинг из Руме.


КМФ ДИНАМО Панчево – КМФ ФОРУМ Вршац     9:1 (5:0)

Панчево, хала Младост, гледалаца око 100. Судије: Петар Радојчић (Инђија), Драгутин Божовић (Кула), и Драган Милановић (Панчево). Стрелци: Каранфиловски Иван у 4 и 6, Пештерац Филип у 5 и 24, Вуковић Вања у 14, Миловац богдан у 19, Ђукановић Милош у 31, Иричанин Лука у 39, и Јаћимовић Жељко у 40.минуту за Динамо, а Радак Предраг у 23.минут за Форум. Није било жутих ни црвених картона.

ДИНАМО: Жељко ЈАЋИМОВИЋ, Иван КАРАНФИЛОВСКИ, Огњен БЛАГОЈЕВИЋ /Кап./, Миленко ШЕВО, Милош ЂУКАНОВИЋ, Лука Иричанин, Милан илић, Филип Пештерац, Богдан Миловац, Јован Вукајловић, Вања Вуковић и Никола Радојчић. Тренер: Покрајац Жарко.

ФОРУМ: Давор КИКОШ, Александар БОРКОВИЋ, Горан ЈАНКОВИЋ, Лазар РАНИСАВЉЕВИЋ/Кап./, Марко БОГДАНОВИЋ, Марко Лукић, Недељко Мандић, Предраг Радак, Милован Везмар, Дамир Анђелковић, Андрија Ђорђевић и Марко Рашић. Тренер: Варађан Ненад.

(Фото: КМФ Летећи Холанђанин)