ИВАНЧИЋ ПОСЛЕ ПОЉСКЕ: Проширен списак репрезентативаца

Репрезентација Србије одиграла је две пријатељске утакмице с Пољском, с половичним учинком – у Лубину пораз 1:4 и, дан касније, у Јелч Ласковицама победа 5:3.

Селектор Горан Иванчић, у интервјуу „Спортском журналу”, истакао је задовољство виђеним:

– Излет у Пољску нам је помогао да проверимо неке играче: сад имамо шири списак репрезентативаца.

РЕВАНШ ПОЉАЦИМА: Горан Иванчић и Орлови на тајм-ауту Фото: И. Гачић

Србију су у Пољској представљали: Момчиловић, Алексић, Петров, Ракић, Матијевић, Рамић, Томић, Ристић, Вукадиновић, Симић, Вулић, Стојковић, Пешић и Радовановић

У првом дуелу, у Лубину, Србија је голом Стефана Ракића водила све до 34. минута, али…

– Момци су слабо трчали, без притиска на лопту, пораз је био неминован. Имали смо повољан резултат шест минута пре краја, али као и недавно на турниру у Француској, са домаћином, дошло је до наглог пада. Само, што сада нисмо имали ни среће.

Јован Лазаревић и Александар Павловић нису играли у Пољској због повреда (иако су били на списку путника); стручни штаб није желео ништа да ризикује

У другом сусрету – рапсодија Орлова и сигуран тријумф, егзекутори: Стефан Ракић, Верољуб Вукадиновић, Никола Матијевић и Страхиња Петров, уз аутогол Николаја Заставника.

БРАВО: Страхиња Петров и Павле Пешић Фото: И. Гачић

– Наметнули смо висок ритам, није било изгубљене лопте, прорадили су и стрелци. Потврђене су велике могућности играча, чврсти домаћини су поклекли – није крио добро расположење селектор Иванчић.

Орлови ће припреме за турнир елитне рунде квалификација за СП у Литванији 2020. да почну средином јануара, претходно, бар за сада, нису у плану пријатељске утакмице

Србији су тестови са Пољацима послужили као идеалне провере пред турнир у Нишу, од 1. до 4. фебрура; кроз дуеле са Украјином, Француском и Шпанијом пробаћемо да се домогнемо места на Мондијалу (прво место – директан пласман, друго – води у бараж).

ЈОШ МАЛО ПОЉСКЕ ЛЕПОТЕ: Чирлидерсице у Јелч Ласковицама Фото: И. Гачић