ФС Београда У19: Одигране утакмице 4. кола

У четвртом колу У19 Футсал лиге групе Београд одиграном у спортској дворани „Шумице“ постигнити су следећи резултати:

  • КМФ ЗЕМУН САМО ПРАВО – КМФ ПАЛЕЖ               10:4   
  • КМФ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – КМФ ФОН                               6:7
  • КМФ БАЊИЦА – ГРОЧАНСКИ ФУТСАЛ КЛУБ            5:4

Након три одиграна кола нема више не поражених екипа пошто је у најлепшој утакмици у досадашњем току првенства Фон победио Црвену Звезду наневши јој први пораз у овогодишњем такмичењу. Екипа ФОН-а била је боља управо за тај гол разлике који иде на душу голману Црвене Звезде који је очигледно имао лош дан али и због евидентне разлике како у годинама тако и у искуству сада већ зрелих играча ФОН-а који су победом над кадетима Црвене Звезде прешли у вођство на првенственој табели.

Земун Само право нанео тежак пораз Палежу који се вероватно опустио након изненађујуће и неочекиване победе у протеклом колу над екипом ФОН-а. Морамо рећи да је Земун пребродио кризу од високог пораза у првом колу и да је сада један од најозбиљнијих претендената на прва четири места првенствене табеле,  које воде међу четири најбоље екипе.

У последњој утакмици дана понавља се прича везана за КМФ Бањица. Сада због црвених картона опет кратка клупа и мала ротација играча али сценарио мало промењен у односу на прошлу недељу када су претрпели пораз. Наиме на полувремену Бањица убедљиво водила са 5:1 против Грочана а онда услед умора њених малобројних играча у другом полувремену улази у грчевиту борбу за три бода. Играчи Бањице су успели у натојању да сачувају три вредна бода која су јој преко потребна за место у првих четири у лиги, за доигравање за првака. Јунак је био голман Бањице Радивојевић, а у стрелце су се уписали – Петровић, Живановић 2, Башић и Јовановић. Повреду је доживео капитен Бањице капитен Петровић пред крај првог полувремена.

Како такмичење одмиче футсал је све квалитетнији и занимљивији. Нема апсолутне доминације једне екипе а свако свакога може да победи па су зато из недеље у недељу трибине све више попуњене. Виђају се атрактивни потези и голови, као и драматичне утакмице што Футсал и чини овако занимљивом игром каква јесте.

 

Табела након три одиграна кола (прво коло је померено за 12. јануар наредне године) изгледа овако

  1. КМФ ФОН                                                     3         2          0          1          20-14  +6       6
  2. КМФ ЗЕМУН САМО ПРАВО                      3         2          0         1           19-18  +1        6
  3. КМФ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА                               3          1          1          1           19-19    0        4
  4. КМФ БАЊИЦА                                             3          1          1          1           14-14     0       4
  5. ГРОЧАНСКИ ФУТСАЛ КЛУБ                      3          1          0          2           17-18   -1        3
  6. КМФ ПАЛЕЖ                                                 3          1          0          2          13-19    -6       3

 

Следи недељу дана паузе а онда се у 5.колу које је на програму 28.децембра, у спортској хали у Обреновцу, где је домаћин КМФ ПАЛЕЖ  састају:

10.00  ГРОЧАНСКИ ФУТСАЛ КЛУБ  – КМФ ЗЕМУН САМО ПРАВО

12.00  КМФ ФОН – КМФ БАЊИЦА

14.00  КМФ ПАЛЕЖ – КМФ ЦРВЕНА ЗВЕЗДA

(Фото: ФБ страница КМФ Бањица)