FS Beograda U19: Odigrane utakmice 4. kola

U četvrtom kolu U19 Futsal lige grupe Beograd odigranom u sportskoj dvorani „Šumice“ postigniti su sledeći rezultati:

  • KMF ZEMUN SAMO PRAVO – KMF PALEŽ               10:4   
  • KMF CRVENA ZVEZDA – KMF FON                               6:7
  • KMF BANJICA – GROČANSKI FUTSAL KLUB            5:4

Nakon tri odigrana kola nema više ne poraženih ekipa pošto je u najlepšoj utakmici u dosadašnjem toku prvenstva Fon pobedio Crvenu Zvezdu nanevši joj prvi poraz u ovogodišnjem takmičenju. Ekipa FON-a bila je bolja upravo za taj gol razlike koji ide na dušu golmanu Crvene Zvezde koji je očigledno imao loš dan ali i zbog evidentne razlike kako u godinama tako i u iskustvu sada već zrelih igrača FON-a koji su pobedom nad kadetima Crvene Zvezde prešli u vođstvo na prvenstvenoj tabeli.

Zemun Samo pravo naneo težak poraz Paležu koji se verovatno opustio nakon iznenađujuće i neočekivane pobede u proteklom kolu nad ekipom FON-a. Moramo reći da je Zemun prebrodio krizu od visokog poraza u prvom kolu i da je sada jedan od najozbiljnijih pretendenata na prva četiri mesta prvenstvene tabele,  koje vode među četiri najbolje ekipe.

U poslednjoj utakmici dana ponavlja se priča vezana za KMF Banjica. Sada zbog crvenih kartona opet kratka klupa i mala rotacija igrača ali scenario malo promenjen u odnosu na prošlu nedelju kada su pretrpeli poraz. Naime na poluvremenu Banjica ubedljivo vodila sa 5:1 protiv Gročana a onda usled umora njenih malobrojnih igrača u drugom poluvremenu ulazi u grčevitu borbu za tri boda. Igrači Banjice su uspeli u natojanju da sačuvaju tri vredna boda koja su joj preko potrebna za mesto u prvih četiri u ligi, za doigravanje za prvaka. Junak je bio golman Banjice Radivojević, a u strelce su se upisali – Petrović, Živanović 2, Bašić i Jovanović. Povredu je doživeo kapiten Banjice kapiten Petrović pred kraj prvog poluvremena.

Kako takmičenje odmiče futsal je sve kvalitetniji i zanimljiviji. Nema apsolutne dominacije jedne ekipe a svako svakoga može da pobedi pa su zato iz nedelje u nedelju tribine sve više popunjene. Viđaju se atraktivni potezi i golovi, kao i dramatične utakmice što Futsal i čini ovako zanimljivom igrom kakva jeste.

 

Tabela nakon tri odigrana kola (prvo kolo je pomereno za 12. januar naredne godine) izgleda ovako

  1. KMF FON                                                     3         2          0          1          20-14  +6       6
  2. KMF ZEMUN SAMO PRAVO                      3         2          0         1           19-18  +1        6
  3. KMF CRVENA ZVEZDA                               3          1          1          1           19-19    0        4
  4. KMF BANJICA                                             3          1          1          1           14-14     0       4
  5. GROČANSKI FUTSAL KLUB                      3          1          0          2           17-18   -1        3
  6. KMF PALEŽ                                                 3          1          0          2          13-19    -6       3

 

Sledi nedelju dana pauze a onda se u 5.kolu koje je na programu 28.decembra, u sportskoj hali u Obrenovcu, gde je domaćin KMF PALEŽ  sastaju:

10.00  GROČANSKI FUTSAL KLUB  – KMF ZEMUN SAMO PRAVO

12.00  KMF FON – KMF BANJICA

14.00  KMF PALEŽ – KMF CRVENA ZVEZDA

(Foto: FB stranica KMF Banjica)