ФС Војводине: Кренула и Омладинска лига Футсала

Од ове сезоне покренуто је од стране ФС Војводине званично такмичење Омладинска Футсал лига за сезону 2019/2020. Разлика у односу на претходне две сезоне је у томе да су се по први пут сви сениорски футсал клубови МОРАЛИ одазвати и пријавити екипу у омладинској лиги без обзира на ранг такмичења, иначе нису могли да се такмиче у сениорској конкуренцији.

Одлуку да се коначно крене у пуну афирмацију футсала у Војводини иницирала је футсал комисија ФС Војводине још протекле године, а ИО ФСВ је само потврдио ову иницијативу и преиначио је у одлуку. Што је умногоме олакшало комесару за такмичење Сеаду Чочићу да има на располагању седамнаест (17) клубова који ће се такмичити, без изузетка.

Да би се изашло у сусрет клубовима максимално, систем такмичења је прилагођен и модификован у односу на претходне две сезоне. Утакмице суде по два делиоца правде /а не три као на Футсал лиги Војводине или Првој и Другој футсал лиги Србије/, а организацију утакмице прати делегат. Сва службена су са футсал листа ФСВ или ФСС.

Постоје четири такмичарске групе – А, Б, Ц и Д, а у свакој групи се налазе по четири екипе осим у Б где има 5 тимова. Игра се двокружни бод систем па онда унакрасно првопласиране екипе по куп систему једна утакмица у гостима и једна кући, а финале се игра пре Финала КУП-а Војводине у футсалу.

Б група има пет тимова и то: ВИКИНГ Рума, ИНДИАНС 2013 Инђија, ТАНГО Нови Сад, ФОРТУНА Нови Сад и НОВИ САД. Због више утакмица ова група је кренула са такмичењем раније него преостале три па су до сада одиграли чак 6 кола /5 или 4 утакмица по тиму/. На челу је Викинг из Руме са три победе и једним поразом, а редослед у табели и остале резултате можете видети у прилогу текста.

У А групи по две победе су се на врху табеле издвојиле екипе ЛЕТЕЋЕГ ХОЛАНЂАНИНА из Врбаса, и ЛЕТЕЋИ БАЈМОЧАНИ. У овој групи се налазе још и екипе ХАЈДУК из Куле, и ЖАК ЈУНИОР –  Сомбор.Треба истаћи да први стратег врбашана Мирицки има на располагању и омладинску и кадетску футсал селекцију које су у такмичаском процесу дуже од годину и по.

КИКИНДА предњачи у групи Ц испред тимова ТИСЕ, БЕЧЕЈА и САС-а. После паузе прошле сезоне се вратила КМФ Кикинда у сениорску конкуренцију а рад са млађим категоријама је сигуран пут до снажнијег и сениорског састава што свакако зна и тренер Слободан Тртић.

И на крају група Д, где је ако се тако може рећи фаворит вршачки ФОРУМ јер тренер Варађан ради са омладинцима скоро две пуне сезоне а то је више него довољно за одличне резултате протекле али и текуће сезоне. У овој групи се такмиче још и КРАЉЕВИЋЕВО из Качарева, НОВА ПАЗОВА и ДИНАМО – Панчево.

(Фото: ФБ страница КМФ Кикинда)