Вечерас од 20 часова Србија гостује у Вишеграду

Игром судбине је тренутно Павле Пешић једини са репрезентативним искуством у А тиму на вечерашњем пријатељском сусрету у Вишеграду са истоименом селекцијом града од 20.00 часова. Поред ведете ФОН-а селектор Горан Иванчић рачунаће још на двојицу голмана и једанаест играча. Ревијални меч са репрезентацијом Вишеграда биће прилика да се новајлије на најбољи начин преставе стручном штабу и што да не обезбеде место на квалификационом турниру у Нишу (31. јануара – 5. фебруара) за СП.

Пешић: Резултат у другом плану

„ – Првенствено желим да све протекне у најбољем реду у ревијалном меч у Вишеграду. Позив су добили играчи који су се показали у првом делу сезоне у клубовима Прве лиге. Не познајемо се довољно добро, али имаћемо три дана да се припремимо, колико је довољно видећемо. Самим тим што су момци на списку значи да су квалитетни. Резултат није у првом плану, али кад год се игра за репрезентацију иде се на победу“ – казао је један од најбољих играча ФОН-а Павле Пешић.

Занимљиво да сте ви раније једино били у националном тиму?

„- Парадокс је да сам пре две недеље, кад смо играли двомеч у Пољској, био играч са најмање искуства. И сад после две недеље, постао сам играч са највише наступа. Видећемо вероватно ће бити тежа улога за мене, али надам се да ћу успети да је изнесем.“

Надате се позиву и у јануару за борбе за светску смотру у Литванији?

„- На мени је да радим, као и до сад. Селектор Иванчић је тај који одређује и саопштава списак. Најбоље жели за Србију, ја сам увек на располагању.“

Може ли се до другог места у групи са Шпанијом, Украјином и Француском?

„- Што не можемо и до првог?! Будимо оптимисти. Група је тешка. Ако узмемо у обзир да смо у групи са једном од најјачих селекција на свету, реалније је да се боримо за другу позицију. Французе знамо из првог круга квалификација, док су Украјинци увек неугодни за све селекције. Ношени публиком и напорним радом који нам престоји после Нове године, могуће је да ћемо урадити много“ – закључује репрезентативац Пешић.

 

А. Пековић