Večeras od 20 časova Srbija gostuje u Višegradu

Igrom sudbine je trenutno Pavle Pešić jedini sa reprezentativnim iskustvom u A timu na večerašnjem prijateljskom susretu u Višegradu sa istoimenom selekcijom grada od 20.00 časova. Pored vedete FON-a selektor Goran Ivančić računaće još na dvojicu golmana i jedanaest igrača. Revijalni meč sa reprezentacijom Višegrada biće prilika da se novajlije na najbolji način prestave stručnom štabu i što da ne obezbede mesto na kvalifikacionom turniru u Nišu (31. januara – 5. februara) za SP.

Pešić: Rezultat u drugom planu

„ – Prvenstveno želim da sve protekne u najboljem redu u revijalnom meč u Višegradu. Poziv su dobili igrači koji su se pokazali u prvom delu sezone u klubovima Prve lige. Ne poznajemo se dovoljno dobro, ali imaćemo tri dana da se pripremimo, koliko je dovoljno videćemo. Samim tim što su momci na spisku znači da su kvalitetni. Rezultat nije u prvom planu, ali kad god se igra za reprezentaciju ide se na pobedu“ – kazao je jedan od najboljih igrača FON-a Pavle Pešić.

Zanimljivo da ste vi ranije jedino bili u nacionalnom timu?

„- Paradoks je da sam pre dve nedelje, kad smo igrali dvomeč u Poljskoj, bio igrač sa najmanje iskustva. I sad posle dve nedelje, postao sam igrač sa najviše nastupa. Videćemo verovatno će biti teža uloga za mene, ali nadam se da ću uspeti da je iznesem.“

Nadate se pozivu i u januaru za borbe za svetsku smotru u Litvaniji?

„- Na meni je da radim, kao i do sad. Selektor Ivančić je taj koji određuje i saopštava spisak. Najbolje želi za Srbiju, ja sam uvek na raspolaganju.“

Može li se do drugog mesta u grupi sa Španijom, Ukrajinom i Francuskom?

„- Što ne možemo i do prvog?! Budimo optimisti. Grupa je teška. Ako uzmemo u obzir da smo u grupi sa jednom od najjačih selekcija na svetu, realnije je da se borimo za drugu poziciju. Francuze znamo iz prvog kruga kvalifikacija, dok su Ukrajinci uvek neugodni za sve selekcije. Nošeni publikom i napornim radom koji nam prestoji posle Nove godine, moguće je da ćemo uraditi mnogo“ – zaključuje reprezentativac Pešić.

 

A. Peković