Марко Перић освојио култни турнир ,,КУТИЈА ШИБИЦА”

МАРКО ПЕРИЋ ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ СРПСКИХ ИГРАЧА ФУТСАЛА ОСВОЈИО КУЛТНИ ТУРНИР ,,КУТИЈА ШИБИЦА”

Оно што је некад био чувени ДНЕВНИК-ов турнир малог фудбала седамдесетих и осамдесетих година у Новом Саду, незваничну титулу најпрестижнијег турнира /бивше СФРЈ/ малог фудбала носи турнир КУТИЈА ШИБИЦА у Загребу, који је ове године имало 49. издање.

Марко Перић Перке ушао у историју

Марио Алаџић и Марко Перић

Дугогодишњи капитен репрезентације Србије, Марко Перић имао је част да постане први Србин у историји који је освојио наслов првака на култном турниру у Загребу под називом КУТИЈА ШИБИЦА. Колико је велики и признат турнир, сведочи податак да је Перић са саиграчима приграбио пехар 49. победнику у историји. До првог места екипа кафе бар Доберман за коју је наступао један од најбољих играча чаробне игре на петопарцу у историји Србије дошла је после бољег извођења пенала. После четрдесет минута игре није било победника, а сусрет је окончан головима Кристијана Чујеца у 28. за Доберман, односно Тихомира Новака у 40. минуту за Биберон Мараска. Пенали су се шутирали до четврте серије, кад је уследио промашај и победа припала екипи која носи име познатог кафића у Загребу.

Перић на 49. турниру КУТИЈА ШИБИЦА  у дресу кафе бар Доберман

“ – До трофеја смо дошли после седам победа на турниру. Учествовао сам са два гола. Имао сам част да будем саиграч великима зналцима из региона. Финале је било на врхунском нивоу. Али, ипак смо морали до трофеја да дођемо тек после извођења пенала. Срећан сам што је фортуна била наш савезник и постали смо прваци. Леп је осећај бити први Србин који је освојио култни турнир Кутију шибица „– казао је футсал легенда Марко Перић.

Перићев успех је још већи имајући у виду да су тимови били састављени од великог броја репрезентативаца држава из региона. Занимљиво да је Перић одабрао да носи дрес са бројем три на леђима.

Биберон Мараска: Франко Билић, Марин Сутон, Никола Перковић, Душко Мартинац, Тони Јелавић, Тихомир Новак, Јосип Сесар, Маринко Шамија, Јосип Сутон, Лука Перић, Мирко Хркач, Марин Стојкић.

Доберман: Жарко Лукетин, Рок Мордеј, Марко Перић, Мислав Банек, Кристијан Чујец, Адел Ел Салех, Фран Вукелић, Ренато Румбак, Маријо Алаџић, Игор Лесковар, Матеј Хорват, Антонио Секулић, Горан Малагорски.

А. Пековић