Marko Perić osvojio kultni turnir ,,KUTIJA ŠIBICA”

MARKO PERIĆ JEDAN OD NAJBOLJIH SRPSKIH IGRAČA FUTSALA OSVOJIO KULTNI TURNIR ,,KUTIJA ŠIBICA”

Ono što je nekad bio čuveni DNEVNIK-ov turnir malog fudbala sedamdesetih i osamdesetih godina u Novom Sadu, nezvaničnu titulu najprestižnijeg turnira /bivše SFRJ/ malog fudbala nosi turnir KUTIJA ŠIBICA u Zagrebu, koji je ove godine imalo 49. izdanje.

Marko Perić Perke ušao u istoriju

Mario Aladžić i Marko Perić

Dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije, Marko Perić imao je čast da postane prvi Srbin u istoriji koji je osvojio naslov prvaka na kultnom turniru u Zagrebu pod nazivom KUTIJA ŠIBICA. Koliko je veliki i priznat turnir, svedoči podatak da je Perić sa saigračima prigrabio pehar 49. pobedniku u istoriji. Do prvog mesta ekipa kafe bar Doberman za koju je nastupao jedan od najboljih igrača čarobne igre na petoparcu u istoriji Srbije došla je posle boljeg izvođenja penala. Posle četrdeset minuta igre nije bilo pobednika, a susret je okončan golovima Kristijana Čujeca u 28. za Doberman, odnosno Tihomira Novaka u 40. minutu za Biberon Maraska. Penali su se šutirali do četvrte serije, kad je usledio promašaj i pobeda pripala ekipi koja nosi ime poznatog kafića u Zagrebu.

Perić na 49. turniru KUTIJA ŠIBICA  u dresu kafe bar Doberman

” – Do trofeja smo došli posle sedam pobeda na turniru. Učestvovao sam sa dva gola. Imao sam čast da budem saigrač velikima znalcima iz regiona. Finale je bilo na vrhunskom nivou. Ali, ipak smo morali do trofeja da dođemo tek posle izvođenja penala. Srećan sam što je fortuna bila naš saveznik i postali smo prvaci. Lep je osećaj biti prvi Srbin koji je osvojio kultni turnir Kutiju šibica “– kazao je futsal legenda Marko Perić.

Perićev uspeh je još veći imajući u vidu da su timovi bili sastavljeni od velikog broja reprezentativaca država iz regiona. Zanimljivo da je Perić odabrao da nosi dres sa brojem tri na leđima.

Biberon Maraska: Franko Bilić, Marin Suton, Nikola Perković, Duško Martinac, Toni Jelavić, Tihomir Novak, Josip Sesar, Marinko Šamija, Josip Suton, Luka Perić, Mirko Hrkač, Marin Stojkić.

Doberman:Žarko Luketin, Rok Mordej, Marko Perić, Mislav Banek, Kristijan Čujec, Adel El Saleh, Fran Vukelić, Renato Rumbak, Marijo Aladžić, Igor Leskovar, Matej Horvat, Antonio Sekulić, Goran Malagorski.

A. Peković