ПРИПРЕМЕ ОРЛОВА: Комплетни у Врњачкој Бањи

Репрезентацију Србије почетком фебруара у Нишу очекују изазови у Елитној рунди квалификација за Светско првенство, где ће ривали бити Украјина (1. фебруар од 16.30), Француска (2. фебруар од 16.30) и Шпанија (4. фебруар од 20.30 часова), а са тог турнира ће победник у Литванију, док ће другопласирани у бараж (9. и 12. априла).

Селектор Горан Иванчић је окупио део играча у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови (где су заказане и три тренинг утакмице затвореног типа са репрезентацијом Хрватске), док би Орлови требало да буду комплетни, због обавеза играча који су чланови иностраних клубова, до одласка у Врњачку Бању 24. јануара. Тамо ће боравити до 28. јануара, када одлазе у Ниш, који се увелико спрема за вишедневни спектакл.

Стручни штаб, у којем су, поред Иванчића, тренери Војкан Вукмировић, Владимир Јовановић и Дејан Мајес, тренер голмана Алекса Антонић, кондициони тренери Александар Петровић и Бојан Антонић, тим менаџер Игор Гачић, доктор Мирослав Николић, физиотерапеут Миша Матејић и економ Немања Паприца, изабраће за турнир 14 од 19 играча на које могу да рачунају током припрема. То су голмани Немања Момчиловић (Мостар Стаклорад, БиХ), Јаков Вулић (Црвена звезда) и Немања Милановић (Економац), затим Нинослав Алексић (Нови Пазар), Страхиња Петров (Црвена звезда), Денис Рамић (Калча), Лазар Милосављевић (Економац), Стефан Алексић, Павле Пешић (ФОН), Марко Радовановић (Славија Праг, Чешка), Милош Симић (Халадаш, Мађарска), Стефан Ракић, Марко Пршић (Империјал Вет, Румунија), Драган Томић, Јован Лазаревић (Хале Гоик, Белгија), Владан Весић (Мостар Стаклорад, БиХ), Дарко Ристић (Информатика, Румунија), Никола Матијевић (Салинес, БиХ) и Милош Стојковић (Црница, Хрватска).

Погледајте прилог Фудбалског савеза Србије са првог дана припрема (15. јануара) и изјаве селектора Горана Иванчића и репрезентативаца Стефана Ракића и Дарка Ристића.

 

(Фото: Фудбалски савез Србије, Игор Гачић)