Орлићи сјајни али Шпанија боља за један гол

Штета то није било више публике у Кристалној доврани у Зрењанину јер су Орлићи и Црвена фурија приказали одличан футсал. На жалост, Шпанија је тријумфовала у првом пријатељском мечу, а могло је бити и другачије…

Србија У19 – Шпанија У19    4:5 (2:2)

А није почело добро за наше младиће јер су Шпанци повели 1:0 већ после 18 секунди игре. Из једног безопсаног аута лопта је брзо прешла на половину Србије и лобом је Мартинез погодино мрежу истрчалог али немоћног вратара Ђорђевића. Али после уигране акције из прекида прецизан ударац Енсара Реџовића лопта завршава тик уз стативу и нерешено је 1:1 већ у трећем минуту. Није протекло ни два минута а Шпанија опет води – после неуспелог напада Орлова Шпанија изводи контра напад за вођство 2:1! Прво Србија не користи иделану прилику један на један али следи корнер, минут 12. и ударац искоса са око 12-13 местара ниско поред стативе опет се лопта закопрцала у мрежи гостију – 2:2 стрелац Марко Живановић. Било је још прилика али су мреже мировале.

Пауза као да је више одговарала Орлићима јер једну ничију лопту користи на средини терена Станковић продором стиже пред казнени простор Шпаније и несебично одиграва Чарапићу који користи ситуација за вођство 3:2! И онда грешка управо Чарапића који је поклонио лопту Шпанцима који постижу гол за изједначење 3:3, пола минута касније. Шпанија напада али је Србија извела брз контра напад и опет се хитроноги Чарапић сналази јер пројектилом погађа небрањени део мреже за поновно вођство 4:3! И онда је уследио пад јер су омладинци гостујуће селекције са два гола преокренули резултат на 4:5, и то головима у 34. и 36.минуту утакмице. Штета могло се и боље завршити резултатски…

Одлично издање Орлића мада је било и грешака али је то све нормално за нову селекцију која је још у фази формирања.

Сутра је у истом термину од 18.00 часова, утакмица истих селекција али у Новом Бечеју.

Кристална дворана, Зрењанин. Судије: Никола Алексић, Никола Рабреновић и Предраг Лазаревић /сви Србија/. Стрелци: 0:1 – Пабло Мартинез у 1.мин, 1:1 – Енсар Реџовић у 3.мин, 1:2 – Пабло Муњоз у 5.мин, 2:2 – Марко Живановић у 12.мин, 3:2 – Страхиња Чарапић у 24.мин, 3:3 – Хорхе Караско у 24.мин, 4:3 – Страхиња Чарапић у 27.мин, 4:4 – Давид Гарсија у 34.мин, и 4:5 – Хорхе Карсако у 36.минуту. Жути картони: Лазар Живановић у 16.мин /Србија/, Ион Цервино у 40.мин /Шпанија/.

СРБИЈА У19: Лука Ђорђевић, Андрија Марјановић, Лазар Живановић, Енсар Реџовић, Матија Урошевић, Александар Томић, Александар Станковић, Марко Живановић, Александар Лукић, Лазар Ђорђевић, Митар Ераковић, Урош Недељковић, Страхиња Чарапић и Урош Маран. Селектор: Владимир Јовановић.

ШПАНИЈА У19: Алехандро Гонзалес, Алехандро Наваро, Жорж Гомес, Ион Цервино, Давид Вега, Хосе Лосано, Баеза Гузман, Ангел Салазар, Пабло Цандан, Пабло Мартинез, Гонсало де Мигуел, Адриан Мартинез, Јорге Караско и Пабло Муњоз. Селектор: Алберт Каниљас.

(Фото: Ненад Јоњев)