Орлићи засијали у Банату али Шпанија срећно извукла реми

Само дан после тесног пораза у Зрењанину омладинска репрезентација Србије изашла је опет на мегдан актуленим  првацима старог континента репрезентацијом Шпаније У19.

Трибине СЦ Јединство у Новм Бечеју су биле крцате и одлична атмосфера на трибинама као да је дала снагу Орлићима да одиграју вечерас још бољу утакмицу.

СРБИЈА У19 – ШПАНИЈА У19   3:3 (2:1)

Селектор Владимир Јовановић је извео поставу, на голу: Лука Ђорђевић, а у пољу – Андрија Марјановић, Лазар Живановић, Енсар Реџовић и Матија Урошевић. Иако су Шпанци имали већи посед лопте Србија се није предавала јер су Орлићи одговорили чврстом игром у одбани и брзим нападима у транзицији и контрама. Није више било респекта као синоћ. И та храброст је уродила плодом у 9.минуту када је Чарапић искористио правовремену асистенцију на другу стативу и убацио лопту у небрањени део мреже – 1:0! Међутим, црвена фурија се брзо прибрала и одговорила голом већ минут касније прео Риоса на 1:1. Али новопазарац Реџовић опет постиже гол за ново вођство Србије и ерупцију одушевљења на трибинама 2:1, у 18.минуту. До краја првог дела мреже су мировале.

Играло се отворено на обе стране али у границама фер плеја. Ипак шпанци су први зарадили жути картон после једне полуконтре Србије. Мреже су мировале све до последњих пет минута када падају чак три гола. Прво Шпанија изједначује на 2:2 преко Пабла Мартинеза. Да би опет вратио предност голом Матија Урошевић два минута пре краја меча. Али шпански селектор форсира игру са пет играча у пољу и такава игра има се исплатила 38 секунди пре последњег судијског звиждука јер мрежу Србије погађа Хорхе Караско за коначних 3:3!

Селектор Владимир Јовановић може бити презадовољан игром, залагањем али и резултатима још ако се узме у обзир да је на вечерашњој утакмици играло 7-8 играча Орлова онда се може очекивати да у скорој будућности добијемо већу базу играча репрезентативног нивоа…

Нови Бечеј, СРЦ „Једиснтво“, гледалаца око 900. Судијска тројка ФСС: Петар Радојчић (Инђија), Ђорђе Петровић (Чачак) и Милош Јоцовић (Нови Сад).

Стрелци: 1:0 Чарапић у 9.мин, 1:1 Риос у 10.мин, 2:1 Реџовић у 18.мин, 2:2 Пабло Мартинез у 36.мин, 3:2 Урошевић 38.мин, и 3:3 Хорхе Караско у 40.мин. Жути картони: Лазар Живановић у 33.минуту /Србија/, и Пабло Мартинез у 16.мин, и Пабло Муњоз у 33.минуту. Није било црвених картона.

СРБИЈА У19: Лука Ђорђевић, Марјановић, Л. Живановић, Реџовић, Урошевић. Маран, Чарапић, Недељковић, Ераковић, Лазар Ђорђевић, Лукић, М. Живановић, Станковић, Томић.

ШПАНИЈА У19: Адриан Мартинез, Вега, Салазар, Пабло Мартинез, Хорхе Караско. Гонзалес, Наваро, Гомез. Пуеро, Анхел Лозано, Гузман, Ален, Гонзало Мартинез, Пабло Муњоз.