ПАВИЋЕВИЋ: Ова Србија се никога не плаши!

Бојан Павићевић, директор ФСС за футсал и женски фудбал, за сајт ФСС изнео је очекивања уочи старта турнира елитне рунде квалификација за СП у Литванији 2020. и дуеле Србије са Украјином (сутра, 16.30), Француском (недеља, 16.30) и Шпанијом (уторак, 20.30), наравно – у Нишу и дворани „Чаир”.

– Све наше планове и амбиције подредили смо пласману на Светско првенство, свесни да је мисија веома захтевна и тешка. Ко познаје услове у футсалу, али и другим дворанским спортовима, зна да је најтеже остварити пласман на СП у футсалу, јер од 50 европских земаља само шест селекција с нашег континента наћи ће се у завршници планетарног такмичења.  Литванија је као домаћин узела то једно место коме су се многи надали кроз квалификације – подсећа Бојан Павићевић.

И, констатује:

– Из сваког шешира добили смо најјачег ривала, али гледамо себе и не желимо ништа да препустимо случају. Другим речима, толико тога доброг смо урадили како бисмо спремно дочекали мечеве. Током припрема играли смо са пет од шест најјачих селекција на свету:  против Португала, Русије, Бразила, Шпаније и Ирана. Једино нисмо са Аргентином! Поставили смо себи неки стандард, желимо да се меримо с најбољима.

Имаћемо подршку, Нишлије воле футсал и репрезентацију. У „Чаиру” смо славили против Чешке у баражу за СП, против Бразила, такође. Учинићемо све да се заједно радујемо

Орлови су физички спремни за футсал спектакле!

– И то је сегмент коме смо посветили огромну пажњу током припрема: видели смо да нам екима пада у последњих десетак минута утакмице. То нам је стварало велике проблеме, због тога смо радили бројна тестирања, играчи су имали разне анализе. Тврдим да никада овако студиозно нисмо решавали стручна питања везана за физичку, тиме и психолошку припрему играча. Дешавало нам се да појединци који су имали проблема са спремом, после свих „терапија”, апарат буквално „угасе”. Водило се рачуна о најситним детаљима, исхрани, опоравку, тренингу… Уверен сам да смо сада на нивоу најјачих селекција кад се ради о физичкој спреми. Захвалност, велику, дугујемо и кондиционом тренеру Александру Петровићу, човеку који је са одојкашима освојио светско злато.

Свака част Немањи Момчиловићу! О каквом момку се ради говори и чињеница да је у децембру оперисао менискус и све је урадио да буде уз тим. Само да буде здрав, његови квалитети нису спорни

Бојан Павићевић, иначе – легендарни капитен Орлова, закључује:

– Првак иде директно, другопласирана селекција у бараж. А, укрштамо се поново са веома јаком групом где су Португал и Италија… Ова Србија се никога не плаши! И, знам да нам се нико не радује. Имају респект према нама. Нико не може лако да нас победи, неће то моћи ни Шпанија која је освојила све што се могло освојити. У целој причи треба имати и мало среће, верујем да ћемо је заслужити на терену.

За разлику од неког ранијег периода, сад имамо систем. Наша најбоља лига је међу пет у Европи, имамо близу 100 клубова, младе, талентоване играче. И разлога за оптимизам