УЕФА: У Ниону одржан жреб, даме путују у Литванију

Данас је у седишту УЕФА женска футсал репрезентација Србије сазнала имена противника у прелиминарној фази квалификација за ЕУРО футсал 2021. Жреб у Ниону одлучио је да ће српске футсалерке почетком месеца маја (5.05 – 10.05) у Литванији покушати да изборе пут за главну рунду квалификационог циклуса.

Изабранице селектора Дејана Мајеса су сврстане је у групу А прве квалификационе фазе где ће се са домаћом селекцијом Литваније и селекцијама Словачке и Северне Ирске борити за прву позицију, јер само она доноси пласман у главну квалификациону рунду.

ГРУПА ‘A’ ГРУПА ‘Б’ ГРУПА ‘Ц’
СРБИЈА
Slikovni rezultat za serbiaCIRCLE FLAG
Холандија
Slikovni rezultat za HOLLAND CIRCLE FLAG
Казахстан
Slikovni rezultat za Kazakhstan CIRCLE FLAG
Литванија*
Slikovni rezultat za flag circle lithuania
Јерменија
Slikovni rezultat za flag circle armenia
Белгија
Belgium
Словачка
Slikovni rezultat za slovakia CIRCLE FLAG
Босна и Херцеговина
Bosnia and Herzegovina
Гибралтар*
Slikovni rezultat za flag circle gibraltar
Северна Ирска
Slikovni rezultat za flag circle north ireland
Молдавија*
Moldova
   –

Евентуални успех у претквалификацијама донео би изузетно тежак задатак дамама у наставку квалификација, јер би у борби за пласман на ЕУРО 2021. наше играчице се састале у групи 4 са званичним европским шампионом Шпанијом, као и селекцијама Италије и Шведске, а тај квалификациони турнир биће одржан у Шведској, почетком септембра ове године.

ГРУПА 1 ГРУПА 2 ГРУПА 3 ГРУПА 4
Русија
Russia
Португал
Portugal
Украјина*
Ukraine
Шпанија
Spain
Мађарска
Hungary
Хрватска*
Croatia
Финска
Finland
Италија
Italy
Белорусија*
Belarus
Пољска
Poland
Чешка
Czech Republic
Шведска*
Sweden
Победник групе Б Словенија
Slovenia
Победник групе Ц Победник групе A

После одржане прелиминарне рунде квалификација и главне рунде следи завршница другог Европско првенства. Шпањолке су 2019. године у португалском Гондомару стигле до историјске прве европске титуле савладавши у финалу домаћу репрезентацију Португала резултатом 4:0, иначе Шпанија је на првом континенталном такмичењу нанизала све победе.

Женска футсал репрезентација Србије

Репрезентација Србије није успела да обезбеди пласман на премијерно Европско првенство пошто је била заустављена у квалификацијама. Српске футсалерке су тада главну кавалификациону фазу окончале са три убедљива пораза (Финска 2:8, Чешка Република 0:7 и Португал 0:11).