UEFA: U Nionu održan žreb, dame putuju u Litvaniju

Danas je u sedištu UEFA ženska futsal reprezentacija Srbije saznala imena protivnika u preliminarnoj fazi kvalifikacija za EURO futsal 2021. Žreb u Nionu odlučio je da će srpske futsalerke početkom meseca maja (5.05 – 10.05) u Litvaniji pokušati da izbore put za glavnu rundu kvalifikacionog ciklusa.

Izabranice selektora Dejana Majesa su svrstane je u grupu A prve kvalifikacione faze gde će se sa domaćom selekcijom Litvanije i selekcijama Slovačke i Severne Irske boriti za prvu poziciju, jer samo ona donosi plasman u glavnu kvalifikacionu rundu.

GRUPA ‘A’GRUPA ‘B’GRUPA ‘C’
SRBIJA
Slikovni rezultat za serbiaCIRCLE FLAG
Holandija
Slikovni rezultat za HOLLAND CIRCLE FLAG
Kazahstan
Slikovni rezultat za Kazakhstan CIRCLE FLAG
Litvanija*
Slikovni rezultat za flag circle lithuania
Jermenija
Slikovni rezultat za flag circle armenia
Belgija
Belgium
Slovačka
Slikovni rezultat za slovakia CIRCLE FLAG
Bosna i Hercegovina
Bosnia and Herzegovina
Gibraltar*
Slikovni rezultat za flag circle gibraltar
Severna Irska
Slikovni rezultat za flag circle north ireland
Moldavija*
Moldova
   –

Eventualni uspeh u pretkvalifikacijama doneo bi izuzetno težak zadatak damama u nastavku kvalifikacija, jer bi u borbi za plasman na EURO 2021. naše igračice se sastale u grupi 4 sa zvaničnim evropskim šampionom Španijom, kao i selekcijama Italije i Švedske, a taj kvalifikacioni turnir biće održan u Švedskoj, početkom septembra ove godine.

GRUPA 1GRUPA 2GRUPA 3GRUPA 4
Rusija
Russia
Portugal
Portugal
Ukrajina*
Ukraine
Španija
Spain
Mađarska
Hungary
Hrvatska*
Croatia
Finska
Finland
Italija
Italy
Belorusija*
Belarus
Poljska
Poland
Češka
Czech Republic
Švedska*
Sweden
Pobednik grupe BSlovenija
Slovenia
Pobednik grupe CPobednik grupe A

Posle održane preliminarne runde kvalifikacija i glavne runde sledi završnica drugog Evropsko prvenstva. Španjolke su 2019. godine u portugalskom Gondomaru stigle do istorijske prve evropske titule savladavši u finalu domaću reprezentaciju Portugala rezultatom 4:0, inače Španija je na prvom kontinentalnom takmičenju nanizala sve pobede.

Ženska futsal reprezentacija Srbije

Reprezentacija Srbije nije uspela da obezbedi plasman na premijerno Evropsko prvenstvo pošto je bila zaustavljena u kvalifikacijama. Srpske futsalerke su tada glavnu kavalifikacionu fazu okončale sa tri ubedljiva poraza (Finska 2:8, Češka Republika 0:7 i Portugal 0:11).