ФИНАЛЕ КУПА ФС БЕОГРАДА: Коњарник на пенале бољи од Бањице!

Победник Купа ФСС на територији ФС Београда у такмичарској 2019/20. је – Коњарник, у среду увече, после бољег извођења пенала, бољи од градског ривала Бањице!

Коњарник, по други пут у историји освајач купа Београда (премијерно 2010), стекао је прилику да се надмеће за пехар у Купу Србије као представник главног града (жреб у уторак)

Сензационално финале – опис, у најкраћем, издања ведета Бањице и Коњарника. На крају, лоптица је на пенал рулету стала на име Коњарника, дотле је вештим интервенцијама у два наврата погурао јунак сусрета Радовав Дрнадаревић, чувар мреже Љубичасте коњице.

Рампу са шест метара спустио је Митићу и Кањевцу, док је колега Дестани укротио слаб шут Шљукића.

У стрелце са беле тачке уписали су се Крстић (Бањица) и капитен Коњарника Вићић и извођач последњег ударца Арсић.

Љубитељи чаробне игре на петопарцу испунили су гледалиште готово до последњег места некад попришта епохалних дуела Коњарника и Марба. Ватренији навијачи пријатељских клубова, али на 40 минута синоћне утакмице љутих ривала, определили су се да играче бодре са једног, односно другог краја трибине СЦ Вождовац на Бањици.

Све је прошло у фер и спортској атмофери, како и доликује финалном мегдану. Грла, дланови, са обе стране нису се штедели. Вијорили су се барјаци, заставе, сав пропратни навијачки материјал. На крају, срећнија је била група привржена београдском насељу у којем футсал живи већ 40 година – Коњарнику.

Домаћин је повео после свега 23 секунде игре, кад је лоше изведен аут ривала на најбољи могући начин казнио Вукашиновић након контранапада из уџбеника. (Не)планирано вођство определило је браниоца трофеја да препусти лопту противнику, што се осликало у бројним приликама, потово у другом делу сусрета. Међутим, кад год су покушавали да изједначе на путу им се нашао феноменални голман Дестани.

Ипак, за копље испред чувара мреже Бањице био је колега Дрндаревић, творац неколико магичних интервенција. У регуларном делу сусрету круну вечери имао је минут пре краја утакмице, кад је, иако у ситуацији 1 на 1 са Митићем, успео у паду, десном руком да одбрани гол, упркос лоб ударцу.


Бањица – Коњарник 1:1 (1:0) – пеналима 1:2

Дворана: Бањица. Гледалаца: 1.000. Судије: Небојша Панић, Владан Радуловић и Никола Раковић (сви из Београда). Стрелци: 1:0: Вукашиновић у 1, 1:1 Арсић у 28. минуту. Стрелци из пенала: Крстић за Бањицу, а Вићић и Арсић за Коњарник. Жути картон: Милосављевић (Коњарник).

Нагомилавање прекршаја: Бањица 9 (5-4), Коњарник 6 (3-3).

БАЊИЦА: ДАМИР ДЕСТАНИ, ИГОР ЈОВАНОВИЋ, ИГОР МИТИЋ, ВЛАДИМИР ВУКАШИНОВИЋ, АЛЕКСА СРЕДОЈЕВИЋ, Стефан Крстић, Вуксан Ђорђе Радосављевић Лазић, Никола Милосављевић, Душан Кањевац, Игор Смаилагић, Стефан Спасић, Владимир Пајковић, Вељко Петровић, Александар Ружичић. Тренер: Небојша Шкорић.

КОЊАРНИК: РАДОСАВ ДРНДАРЕВИЋ, АЛЕКСАНДАР МИЛУТИНОВИЋ, ДРАГО ШЉУКИЋ, СТЕФАН КОКОТОВИЋ, НИКОЛА АРСИЋ, Никола Милосављевић, Милош Љујић, Никола Вићић, Велимир Ратковић, Милош Ракић, Никола Јанковић, Никола Маловић, Огњен Перишић, Никола Кнежевић. Тренер: Зоран Жигић.


Фотографије: А. Пековић