FINALE KUPA FS BEOGRADA: Konjarnik na penale bolji od Banjice!

Pobednik Kupa FSS na teritoriji FS Beograda u takmičarskoj 2019/20. je – Konjarnik, u sredu uveče, posle boljeg izvođenja penala, bolji od gradskog rivala Banjice!

Konjarnik, po drugi put u istoriji osvajač kupa Beograda (premijerno 2010), stekao je priliku da se nadmeće za pehar u Kupu Srbije kao predstavnik glavnog grada (žreb u utorak)

Senzacionalno finale – opis, u najkraćem, izdanja vedeta Banjice i Konjarnika. Na kraju, loptica je na penal ruletu stala na ime Konjarnika, dotle je veštim intervencijama u dva navrata pogurao junak susreta Radovav Drnadarević, čuvar mreže Ljubičaste konjice.

Rampu sa šest metara spustio je Mitiću i Kanjevcu, dok je kolega Destani ukrotio slab šut Šljukića.

U strelce sa bele tačke upisali su se Krstić (Banjica) i kapiten Konjarnika Vićić i izvođač poslednjeg udarca Arsić.

Ljubitelji čarobne igre na petoparcu ispunili su gledalište gotovo do poslednjeg mesta nekad poprišta epohalnih duela Konjarnika i Marba. Vatreniji navijači prijateljskih klubova, ali na 40 minuta sinoćne utakmice ljutih rivala, opredelili su se da igrače bodre sa jednog, odnosno drugog kraja tribine SC Voždovac na Banjici.

Sve je prošlo u fer i sportskoj atmoferi, kako i dolikuje finalnom megdanu. Grla, dlanovi, sa obe strane nisu se štedeli. Vijorili su se barjaci, zastave, sav propratni navijački materijal. Na kraju, srećnija je bila grupa privržena beogradskom naselju u kojem futsal živi već 40 godina – Konjarniku.

Domaćin je poveo posle svega 23 sekunde igre, kad je loše izveden aut rivala na najbolji mogući način kaznio Vukašinović nakon kontranapada iz udžbenika. (Ne)planirano vođstvo opredelilo je branioca trofeja da prepusti loptu protivniku, što se oslikalo u brojnim prilikama, potovo u drugom delu susreta. Međutim, kad god su pokušavali da izjednače na putu im se našao fenomenalni golman Destani.

Ipak, za koplje ispred čuvara mreže Banjice bio je kolega Drndarević, tvorac nekoliko magičnih intervencija. U regularnom delu susretu krunu večeri imao je minut pre kraja utakmice, kad je, iako u situaciji 1 na 1 sa Mitićem, uspeo u padu, desnom rukom da odbrani gol, uprkos lob udarcu.


Banjica – Konjarnik 1:1 (1:0) – penalima 1:2

Dvorana: Banjica. Gledalaca: 1.000. Sudije: Nebojša Panić, Vladan Radulović i Nikola Raković (svi iz Beograda). Strelci: 1:0: Vukašinović u 1, 1:1 Arsić u 28. minutu. Strelci iz penala: Krstić za Banjicu, a Vićić i Arsić za Konjarnik. Žuti karton: Milosavljević (Konjarnik).

Nagomilavanje prekršaja: Banjica 9 (5-4), Konjarnik 6 (3-3).

BANJICA: DAMIR DESTANI, IGOR JOVANOVIĆ, IGOR MITIĆ, VLADIMIR VUKAŠINOVIĆ, ALEKSA SREDOJEVIĆ, Stefan Krstić, Vuksan Đorđe Radosavljević Lazić, Nikola Milosavljević, Dušan Kanjevac, Igor Smailagić, Stefan Spasić, Vladimir Pajković, Veljko Petrović, Aleksandar Ružičić. Trener: Nebojša Škorić.

KONJARNIK: RADOSAV DRNDAREVIĆ, ALEKSANDAR MILUTINOVIĆ, DRAGO ŠLJUKIĆ, STEFAN KOKOTOVIĆ, NIKOLA ARSIĆ, Nikola Milosavljević, Miloš Ljujić, Nikola Vićić, Velimir Ratković, Miloš Rakić, Nikola Janković, Nikola Malović, Ognjen Perišić, Nikola Knežević. Trener: Zoran Žigić.


Fotografije: A. Peković