Хуманитарна утакмица Тиса – Црвена Звезда: Наше мало за Павлово много

Футсал у Србија добија на популарности, а једна иницијатива голмана Тисе Зорана Ђурчића, из Бечеја даје футсалу сасвим другу димензију и то ону хуманитарну.

Зоран Ђурчић популарни Ђуре, чим је сазнао да осмогодишњи дечак Павла Влашкалин, болује од неизлечиве болести Булозне епидермолизе и припада групи деце коју називају „деца лептири“, кренуо је у акцију. На брзину је пала идеја да друголигаш Тисе из Новог Бечеја угости лидера Прве футсал лиге Србије КМФ Црвену Звезду а да сав приход иде за лечење управо Павла Влашкалина.

Тиса – Црвена Звезда

Утакмица ће се играти у среду, 11. марта, од 18.00 часова у СРЦ „Јединство“, а улазнице ће се продавати по симболичној цени од 100,00 динара.

КМФ ТИСА Нови Бечеј КМФ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Београд

На улазу у спортску дворану биће постављена кутија за добровољни прилог и очекујемо да ће љубитељи игре „на петопарцу“, не само из Новог Бечеја, показати хуманост и приложити, сходно својим могућностима, додатна средства ради помоћи малом Павлу. За оне који могу да издвоје значајнија средства, уплату могу да изврше на наменски рачун, који гласи на име Павле Влашкалин, број: 330-4400104365593-26 код Агрикол банке. Довољно је рећи да су Павлу угрожени дисајни и органи за варење, па има посебан режим исхране, а то изискује огромна средства, која његова породица не може да обезбеди. Најмање што можемо да урадимо за децу с оваквим тегобама је да будемо хумани и помогнемо им сходно нашим могућностима. Захвалан сам мом клубу који је уложио труда да организује утакмицу с тренутно најатрактивнијом ривалом у земљу и Црвеној звезди која је имала разумевања и одазвала се нашем позиву – рекао нам је Зоран Ћурчић.