Спектакли у мечевима четвртфинала Купа Србије У Шумицама и Нишу

Реакције из клубова – Студенти испитују Звезду

У просторијама ФС Србије на Теразијама одржан је жреб за четвртину финала КУП-а Србије после којег је јасно да ће футсал заљубљеници (25. марта) моћи да уживају у сударима ФОН-а и Црвене звезде и Винтер спорта – Новог Пазара, односно Росуље – Економца и Јастрепца – Калче. Пре жребања комесар за такмичење Прве и Друге лиге Раденко Бошковић је обавестио да ће једини Росуља бити домаћин без обзира кога буде извукла. Такође, да су сви остала укрштања могућа и да нема повлашћених. Интересантно да је бранилац трофеја Економац, први извучен, док је другој куглици била Росуља, тако да је јасно било да ће Власотинце дочекати дугогодишњег владаоца српског футсала из Крагујевца. Финални сусрет играће се у Вршцу 22. априла, док је полуфинале заказано за први април.

 

Импресије после сазнања противника изнео је тренер Економца Видан Бојовић.

“ – Занимљиви парови. На папиру смо добили најслабијег ривала. Очекује нас вруће гостовање. Росуља има одличну публику. Биће пуна хала и прави футсал амбијент. Ношени подршком са трибини Власотинчани ће имати жељу да се надигравају и прођу даље. Не долази им сваки дан актуелни шампион и трофејни Економац. Због свега изреченог очекујем неизвестан меч, али наше су амбиције да у Купу догурамо што даље са измењеним саставом у овој сезони“  – казао је Бојовић.

Са друге стране веру у успех имају и у Росуљи што истиче спортски директор Игор Коцић, имајући у виду елиминацију Зуфа и Нове Пазове у претходним колима.

“ – С обзиром да смо клуб који је основан прошле године у еуфорији смо, самим поменом Економца. Тренутно лидери смо у четвртом рангу. Без обзира на то имамо велике амбиције. На лето смо се појачали са четири одлична играча. Реч је о Немањи Ђокићу, Бојану Милошевићу, Ивану Стојановићу и Стефану Цветановића. Желимо да прођемо Крагујевчане и окушамо се у полуфиналу. Сањамо трофеј намењен победнику купа. Нема дилеме да ће трибине бити пуне, као и у претходним мечевима купа. Наша верна публика је одувек наш шести играч“  – рекао је Коцић.

Податак да ће места у полуфиналу бити само за ФОН или Црвену звезду намеће да ће СЦ Шумице бити дупке испуњене.

“ – Имаћемо предигру у првенству неколико дана пре са истим ривалом. Дуел са ФОН-ом биће дефинитивно дерби ове рунде купа. Студенти су други део сезоне отворили одлично. Сигурно да имају велике амбиције, не само у купу него и у првенству. Видећемо како ће све то изгледати, надам се најбољем. Наш приоритет је да завршимо шампионат као први, док у Купу идемо корак по корак. Једино добро, кад је жреб у питању је што не путујемо ван Београда. Иако, морам признати да нам фортуна није била наклоњена овог пута“ – рекао је тренер Црвене звезде, Милош Алиловић.

Милош Алиловић – тренер КМФ Црвене Звезде

Наду да могу у полуфинале истакао је тренер ФОН-а, Борко Суруџић.

“ – Припремиће се што боље поготово што имамо густ распоред – завршницу првенства и фактички две утакмице везане са Звездом. Покушаћемо да се изборимо на оба правца. Мада нам је већи циљ за мало првенство и борба за другу позицију. Знамо ко је и шта је Звезда. Радује да су сви играчи живи и здрави и да ће сви моћи да одговоре том куп сусрету. До прошлог викенда Звезда је имала све победа, наравно да су фаворити, али надамо најбољем „– истакао је Суруџић.

 

Цветановић и Дамјановић верују у пролаз даље

У дербију југа копља ће укрстити у Блацу Јастребац и Калча.

“ – Свакако ћемо ићи на победу. Како ће бити после 40 минута остаје питање. Реално слабији ривал на жребу била је Росуља. Блачани су у доњем дому елитног ранга и као ми се боре за опстанак. Добро је што није далеко гостовање. Имаћемо више времена да се припремимо и нећемо много путовати. Надамо се пласману у полуфинале. Победили смо Нову Пазову у првенству и у купу Лепосавић у препуној хали, што показује да дижемо форму „– рекао је тренер Калче, Владан Цветановић.

Владан Цветановић – тренер КМФ Калче

Тренер Јастрепца Славиша Дамјановић прижељкује успех са Нишлијама.

“ – Сви су прижељкивали Росуљу, као најслабијег. Али, можемо да се боримо и са Калчом. Играмо код куће, што је велика предност. Имаћемо подршку навијача. Опет се понавља ситуација од пре неколико година, да Јастребац добија противника који му је наредни ривал и у првенству. Играћемо два пута у размаку од пет дана и видети коме више то одговора. Респектујемо Нишлије, дуго година су на сцени, али се надамо проласку даље и понављање прошлогодишњег учешћа у полуфиналу купа Србије.“

 

Вукмировић и Гавриловић циљају трофеј

Посебно занимљиво биће у Нишу, где Винтер спорт, помоћника селектора Србије Горана Иванчића, Војкана Вукмировића дочекује захухтали Нови Пазар, тренера Марка Гавриловића.

Војкан Вукмировић – тренер КМФ Винтер Спорта

“ – Мало је нелогично да се Звезда, Нови Пазар, ФОН и састанемо четвртфиналу. Остале четири екипе су  слабије. Укрстиће се сад, и имаће прилику да се боре за финале. Мислим да је жреб требао да буде диригован, да буде повлашћених, да интересантнију буду мечеви у полуфиналу. Без обзира на све борићемо се за пласман даље. Играмо у најјачем саставу у првенству и купу. Интересује нас освајање трофеја. Поштујемо Нови Пазар. Показали су да вреде недавно ремијем са Звездом и претходних година све више подижу клуб. Занимљиво да ћемо играти у пет дана са њима. Наша блага предност је домаћи паркет. Тимови су по квалитету изједначени. Трудићемо се да им се реванширамо за јесењи пораз у првенству.“

 

Тренер Новог Пазара Марко Гавриловић верује у нови успех.

“ – У четири дана играмо два пута против Винтер спорта у Нишу. Прво следи одмеравање снага у првенству, затим у Купу. Како се ради о две екипе које тренутно заузимају другу и трећу позицију на табели Прве лиге нема сумње да нас чекају изузетно занимљиви мечеви. Знам да неће бити лако, али верујем у тим и сигуран сам да можемо до победа у оба дуела.“

 

Без футсала у елити за викенд

Тимови из Прве лиге Србије неће излазити на паркет предстојећег викенда, иако је репрезентативни двомеч Србије са Мађарском отказан. Постојала је могућност да се утакмице, ипак одиграју, али је у договору клубова са комесаром Раденком Бошковићем установљено да су термини у халама већ распоређени, па ће играчи како је и планирано одмарати наредног викенда.

А. Пековић