Вебинари – учење на даљину a добробит за футсал

Већ смо писали и објавили да за време пандемије коронавируса КОВИД – 19, због увођења ванредног стања које је у међувремену укинуто у Србији, покренута су предавања на даљину тј. вебинари.

Махом су то стручна предавања на енглеском и шпанском језику али и на нашем језику у области техничко-тактичке припреме футсал играча и тимова у тренажном процесу. Први у организацији Мића Мартића, Франета Деспотовића и нашег Душана Матића – „ТРАНЗИЦИЈЕ У ФУТСАЛУ“ је већ добро познат.

Недуго затим исти тројац предавача, одржао је и други семинар са следећом тематиком – „ИЗЛАЗАК ИЗ ПРЕСИНГА“, који можете такође погледати  у наставку. Мартић Мићо, футсал инструктор ФИФА и селектор сениорске репрезентације Финске са истим сарадницима Деспотовићем и Матићем одржава вебинаре и на енглеском језику.

Душан Матић Матке је дугогодишњи тренер футсал голмана, УЕФА инструктор, има и сопствени сајт, а издао је и књиге са тематиком „ГОЛМАН У ФУТСАЛУ“ на два језика /српски и енглески) као и ДВД издања. Према информацијама доступним уредништву портала, Матић брижљиво припрема нову књигу, што ћемо свакако објавити чим изађе из штампе… Поред стручне литературе, Матић нуди и додатну опрему као и индивидуалне тренинге са голманима. Више детаља на интернет страници – http://dusanmatic.com/.

Новитет је свакако и YouTube канал тренера КМФ Новог Пазара Марка Гавриловића, и помоћника у омладинској футсал репрезентацији Србије. Поред краћих видео садржаја са тренинга којe је одржао и снимао, Гавриловић је направио и анализу свих голова које је постигла његова екипа КМФ Нови Пазар уз анализу, што је искорак на нашим футсал теренима…