Vebinari – učenje na daljinu a dobrobit za futsal

Već smo pisali i objavili da za vreme pandemije koronavirusa KOVID– 19, zbog uvođenja vanrednog stanja koje je u međuvremenu ukinuto u Srbiji, pokrenuta su predavanja na daljinu tj. vebinari.

Mahom su to stručna predavanja na engleskom i španskom jeziku ali i na našem jeziku u oblasti tehničko-taktičke pripreme futsal igrača i timova u trenažnom procesu. Prvi u organizaciji Mića Martića, Franeta Despotovića i našeg Dušana Matića – „TRANZICIJE U FUTSALU“ je već dobro poznat.

Nedugo zatim isti trojac predavača, održao je i drugi seminar sa sledećom tematikom – „IZLAZAK IZ PRESINGA“, koji možete takođe pogledati  u nastavku. Martić Mićo, futsal instruktor FIFA i selektor seniorske reprezentacije Finske sa istim saradnicima Despotovićem i Matićem održava vebinare i na engleskom jeziku.

Dušan Matić Matke je dugogodišnji trener futsal golmana, UEFA instruktor, ima i sopstveni sajt, a izdao je i knjige sa tematikom „GOLMAN U FUTSALU“ na dva jezika /srpski i engleski) kao i DVD izdanja. Prema informacijama dostupnim uredništvu portala, Matić brižljivo priprema novu knjigu, što ćemo svakako objaviti čim izađe iz štampe… Pored stručne literature, Matić nudi i dodatnu opremu kao i individualne treninge sa golmanima. Više detalja na internet stranici – http://dusanmatic.com/.

Novitet je svakako i YouTube kanal trenera KMF Novog Pazara Marka Gavrilovića, i pomoćnika u omladinskoj futsal reprezentaciji Srbije. Pored kraćih video sadržaja sa treninga koje je održao i snimao, Gavrilović je napravio i analizu svih golova koje je postigla njegova ekipa KMF Novi Pazar uz analizu, što je iskorak na našim futsal terenima…