РЕШЕНЕ ДИЛЕМЕ У СРПСКОМ ФУТСАЛУ: Црвена звезда шампион, без промена у броју клубова!

Одлука да сезона у футсалу неће бити настављена је донета пре више недеља, постојале су одређене недоумице око тога како би могла да буде закључена, али више нема дилема, пошто су у Фудбалском савезу Србије преломили да се прогласи шампион и да неће бити промена у броју клубова у оба такмичења која су под ингеренцијом ове организације.

Самим тим, Србија је добила новог владара, пошто ће прва титула националног првака бити уписана Црвеној звезди из Београда, која је била прва на табели у тренутку проглашења ванредног стања у Републици Србији због пандемије вируса Корона, када је дошло и до прекида такмичења у футсалу. Овај клуб ће представљати нашу земљу у УЕФА футсал лиги шампиона у сезони 2020/2021.

Од раније је познато да ове сезоне неће бити победника Купа Србије, као ни првака Омладинске футсал лиге.

Заузет је став да се не мења број чланова Прве и Друге футсал лиге, а да из елитног друштва испадне једино последње пласирана екипа у тренутку прекида, што је Јастребац из Блаца, као и да уђе у том тренутку првопласирани друголигаш – Коњарник из Београда. С обзиром на још раније озваничен крај сезоне, није било реално очекивати организацију било каквог додатног надметања за попуну Прве футсал лиге за сезону 2020/2021, а одлучено је да Економац из Крагујевца и Нова Пазова директно остану прволигаши, као екипе које су у тренутку прекида биле на местима која су водила у бараж за опстанак.

Чланови Прве футсал лиге у сезони 2020/2021 биће Црвена звезда, ФОН, Земун Само право и Коњарник из Београда, Винтер спорт и Калча из Ниша, Нови Пазар, Врање, Економац из Крагујевца и Нова Пазова.

Када је реч о Другој футсал лиги, у нижи ранг ће се преселити четири екипе које су биле испод црте у тренутку прекида сезоне, што су Сопот, РБ из Ваљева, Смедерево и Раднички 2010 из Ниша, док ће у виши ранг ући победници четири такмичења на нивоу регионалних фудбалских савеза –  Лесковац, Лозница и Палеж из Обреновца, као и Летећи Холанђанин из Врбаса или Форум из Вршца (водећи у групама футсал надметања Фудбалског савеза Војводине). Поред поменутих и Јастрепца, у Другој футсал лиги ће се надметати још седам екипа које су биле чланови и ове сезоне – Ивањица, Зуфо из Бујановца, Бањица из Београда, Бечеј, Металац Колорадо из Горњег Милановца, Тиса из Новог Бечеја и САС из Зрењанина.

(Фото: Р. Биберџић)