КАЛЕНДАР ОРЛОВА: Жреб 7. јула, са Финском у новембру?

Сезона 2019/2020 је завршена пре времена, због пандемије вируса Корона, после чега су донете одлуке о судбини клупских такмичења на нивоу Србије. Самим тим, клубови су већ увелико на одмору и могу да се окрену размишљањима о новим изазовима од јесени. Са друге стране, остале су недоумице када је реч о националном тиму, односно о томе када ће Орлови поново на терен у такмичарским утакмицама, имајући у виду да су одложени дуели са Финском у оквиру баража за Светско првенство у Литванији, који су требали да буду одржани овог пролећа.

У међувремену, завршни турнир, на којем ће учествовати најбоље репрезентације планете, одложен је за годину дана, што је отворило доста простора УЕФА када је реч о одлуци о томе за када ће заказати овај двомеч. као и одмеравање снага између Хрватске и Чешке. Према последњим информацијама, ускоро би требало да буде озваничено да ће репрезентација Србије играти са Финском у периоду између 2. и 11. новембра. Прва утакмица биће одиграна у Нишу, док је планирано да се реванш одигра у Ванти.

Познато је и да ће женска репрезентација Србије играти у претквалификацијама за Европско првенство тек следеће године (датуми ће бити накнадно одређени, као и нови термин самог ЕП), пошто је одложен турнир у Литванији, на којем је требало да учествује овог месеца.

Такође, изабранике селектора Горана Иванчића очекује жреб за квалификације за Европско првенство у Холандији 2022. године, који би, по званичном календару у овом тренутку, требало да буде одржан у седишту УЕФА у швајцарском граду Ниону 7. јула. На жребу ће бити смештени у једну од осам група са по четири национална тима, који ће играти са ривалима на домаћем и гостујућем терену у по два термина у фебруару, априлу и септембру 2021. године. Победници осам група, као и шест најбољих другопласираних репрезентација пласираће се на ЕП, као и победник баража између два преостала другопласирана национална тима.

(Фото: ФСС)