М. Пелемиш КМФ Црвена Звезда: Формираћемо конкурентан тим за Европу

Црвена звезда је после десет година господарења футсал сценом Србије успела да Економац скине са трона и по први пут у историји окити се насловом првака и стекне право да црвено-белу породицу на јесен представља на европској сцени. Умало су изабраници Милоша Алиловића  борбу у шампионату пре пандемије корона вируса, која је прекинула дворанске спортове, окончали са стопостоним учинком, да тако не буде побринуо се Нови Пазар, испоставило се ремијем у последњем колу у дворани Пендик (1:1). Један од најзаслужнијих поред генералног спонзора компаније ,,CAR Go“, стручног штаба, играча је и Милорад Пелемиш.

 • Темпирали смо форму таман за Куп Србије и крај сезоне у првенству. Мислим да је нама најжалије што нисмо освојили дуплу круну. Титула првака Србије је апсолутно заслужена. Борили смо се максимално од прве до последње утакмице. Остаје жал за ремијем у Новом Пазару. Нормлано у спорту се дешавају и нерешени исходи. Потпуно смо задовољни игром и резултатима протекле сезоне – казао је Пелемиш у уводу анализе првенства прекинутог због здравствених разлога.

Звезда жали за могућношћу за освајањем купа Србије, док се из Новог Пазара може чути глас за плеј-офом, који није био одигран због корона вируса.

 • Замислите да су Пазарци били на нашем месту са осам бодова предности, а онда ми да коментаришемо са другог места, како је требало и шта да се одигра. Није разлика била један или два бода, па да причамо шта би било кад би било. Нови Пазар је имао два пута прилику, из два сусрета, ми смо извукли четири бода. И поред тога, жалим што су изједначили и дошли до бода у Новом Пазару.

Нема дилему Пелемиш да ће се корона вирус одразити на економију у виду финансирања клубова.

 • Сви клубови који су наслоњени на локалну самоуправу имаће огромних проблема у новој сезони већ на јесен. Тешко ће бити обезбедити средстава, која ће омогућити нормално функционисање клубова. Ми као Звезда имамо предност, јер смо се квалификолвали за УЕФА Лигу шампиона и надам се бићемо примамљиви спонзорима.

Успешност сарадње са компанијом „CAR Go“ осликала се освајањем титуле.

 •  Неизмерно хвала Кар гоу генералном спонзору. Остају са нама и на европској позорници. Испунили су све обавезе према играчима. Сад кад смо званично постали прваци после одлуке ФС Србије предстоји нам консолидација управе и обезбеђење буџета за идућу годину. План је да све буде комплетирано до 20. јуна. На основу буџета формираћемо састав  за наредну сезону.
Милош Алиловић – шеф струке КМФ Црвене Звезде

До прве титуле у исторји Црвену звезду је довео тренер Милош Алиловић.

 • Презадовољни смо учинком тренера Милоша Алиловића и стручног штаба. Милош има слободу одлучивања довођења и отпуштања, уколико мисли да је потребно током лета. Верујемо да ћемо са Алиловићем направити солидан резултат у Европи. Играче је на најбољи могући начин предводио Марко Перић.

Позната је и прва промена у црвено-белом табору.

 • Са паркета у канцеларију спортског директора преселиће Симеун Копања. Циљ је да Звезду воде заслужни спортисти, какав је Копања.
Симеун Копања – спортски директор КМФ Црвена Звезда

Навијачи већ лицитирају докле може у Европи Алиловићев тим.

 • Рано је још причати о европским циљевима… То ће бити могуће после формирања комплетног сениорског тима. Висина буџета одредиће са каквим ће се кадром Црвена звезда супроставити европским ривалима. Убеђен сам да ћемо направити респектабилан тим, достојан клуба какав је Црвена звезда.

Останак једног од најбољих играча Талеса много ће значити црвено-белима у досад никад играном европском такмичењу.

 • Талес се вратио у Бразил током короне са породицом. Остало је отворено да ли ће се вратити. Волели бисмо да га поново имамо у тиму, јер нема дилеме да би нам много помогао у Европи.

Црвена звезда није успела да дође до финала омладинске лиге главног града, које су играли Земун Само право и ФОН. Можда ће неко од младих нада такође успети да осети чар играња на европској позорници.

 • Трофеј нам није био у првом плану у омладиској лиги. Што потрврђује да смо у тиму имали дечаке од 17 и 18 година. Чак и неке од 16 година. Мислимо да ће таква политика да нам сваке године донесе по једног, два играча за први тим. Један од најбољих био Чарапић, стрелац три гола у дуелу са репрезентацијом Шпаније. Стицао је искуство у првом тиму на пријатељским и хуманитарним утакмицама.

Одлука ФС Србије је да од наредне сезоне сви учесници елитног ранга морају да имају и омладинску селекцију.

 • Одлична одлука Савеза. Остаје да утаначе колике ће трошкове омладинске лиге сносити клубови. Једно је сигурно да је будућност футсала на омладинским школама. Рачунајте да сваки од клубова избаци за годину дана по једног играча. То су десеторица које пре нисмо могли да нађемо на паркету, већ смо их узимали са улице – рекао је Пелемиш.

Звезда била за елиту од 12 клубова

Број учесника Прве и Друге лиге остао је непромењен упркос нагађањима да ће се елита проширити за два места која би припарала Ивањици и Зуфу.

 • Предлагали смо ради испуњења свих жеља да поред Коњарника уђу Ивањица и Зуфо. Поштујемо одлуку Савеза да лигу чини десет тимова. Биће добро и са Коњарником у елити. Имају одличну публику, али и организацију. Не мислим да је четири клуба из главног града превише са обзиром на број становника Београда. Прати нас Ниш са два. Остаје жал што Војводина нема више клубова, а имају одличну омладинску базу. Као, и одличан рад у Другој и Трећој лиги.

Без примедба на арбитре

Пелемиш је задовољан дељењем правде у шампионату.

 • Немам примедбе на суђење и организавцију такмичења. Шампионат је био стварно одличан. Било је неизвесних мечева, који су били улепшани готово пуним дворанама у Врању, Новом Пазару и Нишу са Винтер спортом. Показало се још једном да је у којем год спорту играла Звезда магнет за гледаоце.

Договор са Делијама од јесени

Тренутно у футсал свету најврелију атмосферу на утакмицама у региону праве навијачи Динама из Загреба можда ће их од јесени засенити највреније присталице Црвене звезде.

 • Правимо програм са Делијама. Заједно ћемо бити од јесени. Очекујте највернију публику на европским мечевима и првенству.

Партизан заслужује и футсал секцију

 • Волели бисмо да Партизан и остали клубови оснују футсал секције. Такође, да имају стабилност у оквиру фудбалског клуба. Ми имамо одличну сарадњу са ФК Црвене звезда и СД Црвена звезда. Имамо максималну подршку. То је будућност футсала. Као што је у Португалији, Шпанији… Да ли ће Партизан успети да покрене и футсал клуб, није на нама. Само се њима у лиги може се повећати квалитет првенства.

 

А.Пековић