Dragan Tomić organizuje dvodnevni kamp Gale7 krajem juna u Temerinu

Novost koja se prethodnih desetak dana širi po fudbalskim i futsal krugovima je da će krajem juna meseca aktuelni seniorski reprezentativac Srbije Dragan Tomić – Gale, organizovati fudbalski Gale 7Kamp za dečake i devojčice u Temerinu.

Svakako odličan povod za razgovor sa našim istaknutim reprezentativcem – Galetom Tomićem.

1) Kako si došao na ideju da organizuješ kamp za mlađe kategorije?

  • “Ideja da napravimo Gale7 Kamp se pojavila iz razloga što vidimo kojom brzinom se generalno sport razvija a samim tim fudbal kao i futsal. Želimo da naše ideje i kvalitetne ljude oko nas da sklopimo u jedan tim i napravimo nešto kvalitetno i aktuelno u modernom fudbalu. Ovaj kamp je celina sastvaljena iz delova koji čine moderni fudbal a to su: testiranja motoričkih sposobnosti, edukacija na temu psihologije u sportu, ishrane, prevencije od povreda, video analize treninga (utakmica), fudbalski trening a posle toga jako bitne stavke su druženje, međuljudski odnosi i upoznavanje…”

2) Reci nam detaljnije (plan i program) o premijernom kampu?

  • Gale7 Kamp u svojoj premijernoj godini će trajati dva dana ( 27.6-28.6) gde je zamišljeno da deca na početku prođu kroz testiranje, dva fudbalska treninga dnevno i u oba dana deo kampa će biti edukacija dece na raznorazne teme. Dnevni program je zamišljen da počne u 7.30 pa sve do 20.30 gde posle večere se zatvara prvi dan, u toku dana deca će između treninga imati obavezan dnevni odmor, sve je urađeno planski i stručni tim Gale Kampa ni jednu stavku kroz koju učesnici kampa prolaze nisu zanemarili i posvetili su maksimalnu pažnju. Drugi dan kampa će se odvijati po istom planu i programu kao prvog dana sa večerenjim zatvaranjem kampa dodeljivanje diploma, zahvalnica i nagrada.”

3) Za naše čitaoce reci nam više o belgijskom futsal prvenstvu i tvom sadašnjem klubu Halle Gooik ?

  • “Belgijsko prvenstvo je u velikom usponu iz godine u godinu futsal liga je sve kvalitetnija, a klubovi ulažu svake godine i razvijaju se u ozbiljne timove. Halle Gooik je šampion Belgije poslednjih pet godina i redovan učesnik UEFA Lige šampiona. To je najveći i najprofesionalniji klub u državi sa velikim renomeom i u Evropskom futsalu. Ciljevi kluba su svakako da dođe do toga nivoa da može da preti ostalim klubovima u Evropi za ulazak u najbolja četiri tima u UEFA Ligi Šampiona. Čast mi je što sam deo ekipe u kojoj igraju igrači koji su nastupali u svojim karijerama za najveće evropske klubove na vrhunskom nivou.”

4) Očekivanja pred utakmice baraža sa reprezentacijom Finske?

  • “Očekivanja pred baraž utakmice sa Fincima su velika, svi živimo za te dve utakmice i spremamo se fizički i psihički da iznesemo to i plasiramo se na Svetsko prvenstvo. To takmičenje je nešto za šta se živi i igra u bilo kojem sportu tako da smo svi svesni šanse koja nam se pruža… Svakako mislim da ova ekipa zaslužuje da bude tu gde jeste i nadam se da u dve utakmice protiv Finaca možemo pokazati kvalitet i ispisati istoriju.”

Svi zainteresovani dečaci i devojčice uzrasta od 7 do 15 godina se mogu prijaviti za Gale 7 Kamp, na broj telefona: 063/781-64-97  (Ljuban) , a elektronskim putem na mejl –  galinjo91@gmail.com .

Smeštaj je predviđen u predivnom autentičnom vojvođanskom salašu – Bucin salaš, dok će se treninzi odvijati na terenima kompleksa škole fudbala „OneTeam“. A termin održavanja je 27. i 28. jun(subota i nedelja). Cena je prihvatljiva i iznosi 50 eura, a pored dva kompleta opreme, i novostečenog znanja na kraju se dobijaju i diplome… Moraju se istaći i kompanije koje su podržale ovaj hrabar i pionirski poduhvat Dragana Tomića, a to su Fabrika žice Lampone i Banija-Pal Doo iz Pivnica.