Nišlije pojačale redove povratnikom iz Rumunije

Krstić: Sanjam borbu za titulu

Vinter sport je prekinuti šampionat Srbije, okončao na deobi trećeg mesta sa FON-om sa osvojenih tridesetijednim bodom. Agilno rukovostvo kluba kraj Nišave ne misli tu da se nađe naredne godine što pokazuje angažovanje povremenog reprezentativca Stefana Krstića još iz vremena Ace Kovačevića, ali i sadašnjeg Gorana Ivančića.
“- Sa pojavom Covid-a 19, prekinuta je sezona u Rumuniji. Tad sam prekinuo saradnju sa Dunarea Kalarasi i došao u Srbiji. U Rumuniji sam proveo četiri godine. Početak je bio veliki izazov za mene, prvenstveno, jer nisam znao jezik. Vremenom sam se uklopio, kako sam njihovom kulturom, tako i u klubu. Radio sam vredno, postigli smo zadovoljavajuce rezultate i rado se sećam svega što sam tamo doživeo.”

Prisetio se Krstić futsal početaka.
” – Prvi susret sa futsalom imao sam u rodnom gradu Nišu. Sa 17. godina kada sam počeo u Kalči. Usledili su angažmani u VIK Naissusu, pa jednogodišnji u Finskoj. Daljina i drugi mentalitet mi nisu odgovarali, pa sam prekinuo saradnju sa Fincima. Posle toga dobio sam poziv Dunarea Calarasi ostao četiri godine u Rumuniji.”

Krstić već ima iskustva igranja u Vinter sportu.
” – U Vinter sportu igrao sam polusezonu dok sam boravio u Srbiji zbog nerešenih dokumenata oko vize u Rumuniji. Tad sam upoznao alfu i omegu kluba  – Ivicu Nikolića. Naša saradnja je bila korektna i sad sam rado odazvao ponovnom pozivu.”

Dolaskom Krstića ambicije Vinter sporta rastu u narednoj sezoni.
” – Formirali smo dobru ekipu za narednu sezonu i isreno se nadam da smo jedan od favorita za osvajanje titule. Verujem da će uprava na čelu sa Nikolićem pokušati da angažuje još nekog od proverenih snaga i time ojačati konkurenciju i potvrditi najviše ambicije” – priželjkuje Krstić.

A. Peković (Foto: KMF Vinter sport)