Лозница Град – на почетку стварања новог футсал тима

Иако је релативно млад футсал клуб КМФ „Лозница Град“, док управа клуба не седи скрштених руку и не скрива велика очекивања и амбиције после уласка у Другу футсал лигу Србије. Први потез лозничана је био ангажман новог шефа струке – Славише Дамјановића, који је до скора био тренер Јастребца из Блаца, а водио је још и КМФ ЕуроМотус и КМФ Бањицу…

Славиша Дамјановић – тренер КМФ Лозница Град

Радо сам се одазвао позиву који је стигао од челних људи КМФ “Лозница Град” из разлога што сматрам да клуб из Лознице представља прави показатељ развоја футсала у Србији. За самио две године постојања, клуб је као што знате, вођен изузетно организована и амбициозно управом, стигао до Друге Футсал Лиге Србије. На мени је да тај нагли скок футсал културе и популарности футсала у овом крају Србије доведем на још виши ниво. Препознао сам ред и организацију, услове рада у клубу и веома брзо је дошло до договора челним људима клуба. Знам да нас очекује тежак задатак и посао стварања и уигравању тима који као нови друголигаш треба да буде кадар да као новајлија не представља топовску храну већ тим који ће бити за респект у друголигашком каравану и екипа за највише домете. Чека нас паклен рад и залагање да би смо стигли до високо зацртаних циљева од стране управе КМФ “Лозница Град” а на основу кратких утисака надам се успеху. Одушевљен сам самим приступом футсалу од стране управе клуба, затим условима као односом града Лознице према клубу. Са пар нових играча сматрам да ћемо имати значајну улогу у Другој Футсал Лиги Србије.“ – јасан је Славиша Дамјановић.

Није се дуго чекало и на појачања у играчком кадру, чувар мреже искусни Марко Јовић прво је појачање у Лагатору. Голман Марко Јовић је бранио боје више прволигашких клубова : Смедерева, Коперникуса, Калче из Ниша и Јастребца из Блаца.

Прва жеља новог тренера Дамјановића је остварена, а Марко Јовић не крије одушевљење новим трансфером у КМФ Лозница Град:

– Сви из футсала у Србији знамо ко је Лозница, нема никог ко није чуо за Лагатор. Све што сам чуо данас се потврдило после састанка са руководством клуба, овде у Лозници. Одушевљен сам условима које Лозница има и драго ми је што тренер Дамјановић има велико поверење у мене. Верујте дајем целог себе у овом спорту тако ће бити у Лозници где осећам добру вибрацију за много веће успехе од друголигашког такмичења.“

Звучно појачање је коначно пристигло у Лозницу. Иван Вулетић играч сениорске репрезентације Србије је нови члан КМФ Лознице Град. Вулетић је врхунски спортиста и пре свега добар човек, очекује се да буде лиер на паркету и да спроводи у дело замисли тренера Дамјановића…

Како се одлучио да дође у редове новог друголигаша открива нам актуелни репрезентативац:

-Ако ви дођете у један прелеп град и дочека вас градоначелник са визијом не само спорта већ целог града, све вам је јасно. Ја још у својој каријери нешто слично нисам доживео. Лозница живи спорт то се види најбоље од стране људи који воде клуб, хала је одлична услови фантастични. Колико видим имаћемо сјајну екипу за ново првенство, доброг стручњака и амбиције клуба су велике“ – искрен је Вулетић.

Иван Вулетић
Иван Вулетић – звучно појачање КМФ Лозница Град

КМФ Лозница имао је састанак са градоначелником Петровићем који је пресудио да Лозница добије баш овако појачање. На заједничком састанку град је подржао улазак футсалера у савезни ранг и желе да се наставе овако добри резултати па и до титуле шампиона државе у скорије време.

Колико је управа клуба из Лознице на правом путу, говори и заједнички састанак са градоначелником Лознице Петровићем који максимално подржава спорт а такође и футсал.

Председник клуба Александар Станковић не крије одушевљење после заједничког састанака

-Од самог почетка клуба наш мото је #Не чиним ништа што ће осрамотити мене, мој тим или моју породицу, играм за свој град, играм за Лозницу# што је публика препознала у нашим утакмица. Исто тако то је преопознала и Градска управа Лознице која нам је после овог састанка дала ветар у леђа за даљи рад. Доводимо играче, само неколико њих, већину и даље ће чинити играчи из Лознице. Стигао је и тренер професионалац од кога ће многи моћи да се усавршавају али и да произведемо младе играче футсала. Град прави нову салу код Гимназије од које ће сви клубови имати користи јер ће се дворана Лагатор растеретити. Ради се и сала у Ј.Лешници тако да би у скорије време могли почети размишљати и о градској футсал лиги. Једноставно, одушевљен сам како функционише футсал у нашем граду и морам да кажем да је ова Грдска управа баш по мери грађана“ – рекао је Станковић.

(Фото – ФБ КМФ Лозница Град)