КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП: Србија преко комшија до Холандије

Репрезентација Србије је данас добила ривале у квалификацијама за Европско првенство које ће бити одржано у Холандији од 19. јануара до 6. фебруара 2022. године. Захваљујући претходним добрим резултатима наш национални тим се нашао у првом шеширу, међу осам носилаца и вољом жреба се може догодити да цео квалификациони циклус проведе у Србији и комшилуку, имајући у виду да су у Групи 4 ривали Румунија, Босна и Херцеговина и бољи из баража претквалификација између Северне Македоније и Енглеске.

Све утакмице квалификација за ЕП биће одигране између новембра 2020. и априла 2021. године, с тим да ће Орлови почети касније, од 6. до 9. децембра, имајући у виду да их претходно, у периоду од 2. до 11. новембра (када ће сазнати и име последњег ривала у групи), очекује двомеч баража са Финском за Светско првенство у Литванији 2021. године. На ЕП ће играти победници осам група, шест најбољих другопласираних националних селекција, као и победник баража између преостале две (у периоду од 14. до 17. новембра 2021. године).

Актуелни првак Европе је Португал, који је савладао Шпанију у финалу Европског првенства у Љубљани 2018. године, када је репрезентација Србије заустављена у четвртфиналу.


ГРУПЕ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЕП 2022.

Група 1: Сан Марино/Данска, Хрватска, Албанија и Украјина.

Група 2: Бугарска/Јерменија, Француска, Грузија и Русија.

Група 3: Турска/Грчка, Азербејџан, Словачка и Молдавија.

Група 4: Енглеска/Северна Македонија, Румунија, Србија и Босна и Херцеговина.

Група 5: Израел/Кипар, Казахстан, Мађарска и Белорусија.

Група 6: Швајцарска/Немачка, Шпанија, Летонија и Словенија.

Група 7: Црна Гора/Литванија, Италија, Белгија и Финска.

Група 8: Пољска, Португал, Норвешка и Чешка.


(Фото: са сајта uefa.com)