ФСРЗС: Пет новоформираних клубова на Западу

Фудбалски савез региона Западне Србије већ је годинама у назад, лидер по броју активних футсал клубова у Србији. Премијерно је пре четири сезоне на Западу и покренута футсал лига младих, која ће од ове сезоне бити обавезна у сва четири регионална савеза.

Чак двадесетосам (28) клубова ће се такмичити на два степена такмичења тј. у три лиге. Конкретно 12 клубова ће чинити Трећу лигу група Запад, а преосталих шеснаест – 16 Четвру футсал лигу која ће на територијалном принципу бити подељена на групе А и Б (по 8 клубова).

За вођење све три лиге већ неколико сезона без грешака води педантни комесар за такмичење ФСРЗС Дејан Продановић.

“Западна Србија је годинама већ доминантан регион у српском футсалу и ја, заједно са свим осталим људима из савеза радимо напорно на томе да тако и остане.

Дугогодишњи шампион Економац је са нашег подручја, годинама уназад имамо далеко највише клубова у Србији.  Селектор U19 репрезентације Владимир Јовановић је са нашег подручја, подсетићу да је и прва лига за младе у историји српског футсала је покренута код нас.

Њу је осмислио и водио донедавно Марко Гавриловић који последње две сезоне бележи сјајне успехе као тренер Новог Пазара.

Могао бих данима да набрајам о успесима клубова и појединаца са нашег подручја а она су резултат рада како у самим клубовима тако и системског рада у савезу.

Трибине су на утакмицама попуњење, футсал се свуда прати, за такмичење се живи и сви са нестрпљењем чекају нову сезону након дуге паузе.

Неће бити лако организовати и водити три лиге са 28 клубова али за мене као великог футсал фанатика и радника то су слободно могу да кажем – слатке муке“ – искрен је Продановић.

Нови футсал клубови су:  СФУ Зенон, КМФ Карели, КМФ Бајина Башта, КМФ Осечина и КМФ Еуро лидер.

Трећа футсал лига почиње првог викенда октобра и то мечевима:

  • Смедерево – Пожаревац,
  • Крагујевац „Wild Boars“ – Партенон,
  • РБ Ваљево – Косјерић,
  • Сеничани – Златар 33,
  • Жупски Рубин – Опленац, и
  • Лепосавић – Рашка.

www.fsrzs.com