Врбашани срећнији од Земунаца, после пенала освојили пехар

Синоћ је у Земуну одиграна финална утакмица Омладинске футсал лиге U19 Србије. Победник Омладинске футсал лиге ФС Београда КМФ Земун Само Право је био домаћин a угостио је победника Омладинске футсал лиге U19 ФС Војводине – КМФ Летећег Холанђанина из Врбаса.

ЗЕМУН САМО ПРАВО – ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН   7:8 (4:4,2:1)

     Права је штета што није било присуства публике на синоћном финалу јер је виђено све оно што футсал краси – драматика, атрактивни потези, голови, и преокрети… На крају нерешено, што је био и реалан исход ове фантастичне футсал утакмице. Ипак су пенали на крају донели титулу Првака Србије и пехар омладинској екипи Летећег Холанђанина.

Сам почетак и добар део првог полувремена прошао је у знаку домаћина који је већ после педесетак секунди повео голом капитена Тиосављевића, али уз велику помоћ голмана врбашана Даниловића који је неспретно реаговао и испустио лопту која је завршила у мрежи! Од тада земунци још жешђе нападају а врбашане је ухватила нервоза. Резултат је био удвостричен у десетом минуту голом Стефана Грујића који је искористио опет грешку у редовима Холанђана. Тада тренер гостију Бојан Антонић узима минут одмора да би смирио играче. И после једног напада Земуна Митар Ераковић одузима лопту и уз леву страну истрчава у контра напад, да би прецизним ударцем послао лопту у небрањени део мреже – 2:1, што је био и резултат првог дела игре! Мора се истаћи да су врбашани имали 5. акумулираних прекшаја пуних осам минута, али нису више направили ни један прекршај.

Наставак је донео још бољи и ефикаснији футсал уз преокрете. Врбашани су се пробудили иако су домаћини имали дужу клупу, почели су момци у наранџастим дресовима да диктирају темпо играјући високи пресинг. За свега два минута Летећи Холанђанин преокреће резултат головима Авдаловића и капитена Радовића. Међутим домаћини се опет буде, а могао је бити играч одлуке Стефан Сарић који је постигао два гола за предност домаћина, иначе бивши играч КМФ Црвене Звезде. Тада опет врбашани нападају а Земун Само Право прави неколико прекршаја што доноси врбашанима казнени ударац са десет метара, услед акумулације шест фаулова. И два минута пре краја сигуран егзекутор је био Мартин Шмит за коначних – 4:4.

Следи серија по пет пенала са шест метара. Вратари су били сигурнији јер су одбранили по два пенала. Код Земуна Само Право су сигурни били – Сарић Стефан, Грујић Стефан и Јелић Немања, док су промашили Томић Александар, Тиосављевић Матија и у шестој серији Јелић Немања. Док су стрелци за Холанђане били – Шмит Мартин, Радовић Данило, Радановић Лазар и опет Шмит Мартин. Промашили су Авдаловић Вукашин и Ераковић Митар.

Ако треба издвојити појединца тешко би било али су за нијансу бољи од осталих код домаћина били капитен Тиосављевић, хитри нападач Томић и двоструки стрелац Сарић. Код врбашана треба истаћи стаменог Мартина Шмита који је са три поготка (један из КУ са 10.метара) из казнених удараца решио победника овог финала.

КМФ Земун Само Право U19 – Земун

ЗЕМУН САМО ПРАВО U19: Васић Никола, Љутица Огњен, Тиосављевић Матија (кап), Грујић Стефан, Јелић Немања, Томић Александар, Сарић Стефан, Филиповић Урош, Митровић Марко, Димитров Огњен, Радоњић Јован, Марковић Никола и Чорбић Војин. Тренер: Милош Мандић.

ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН U19: Даниловић Јован, Радовић Данило (кап), Шмит Мартин, Шмит Андреј, Ераковић Митар, Радановић Лазар, Драгнић Лука, Авдаловић Вукашин и Вукановић Миљан. Тренер: Бојан Антонић.

КМФ Летећи Холанђанин U19 – ВРБАС

Приказану игру коју су оба тима демонстрирала синоћ на паркету хале „Пинки“ у Земуну, даје лепу перспективу и даљу афримацију футсала у Србији…