ФАЈНАЛ-ФОР У БАРСЕЛОНИ: Ко је јачи – Руси или Шпанци?

Фајнал-фор, првобитно осмишљен да се у априлу игра у Минску, почиње данас у Барселони, уз жељу две шпанске и две руске екипе да се домогну крова Европе.

Мурсија или Тјумен, Барселона или КПРФ – питање је сад?

ПЕТАК – ПОЛУФИНАЛЕ: Мурсија – Тјумен (16.00), Барселона – КПРФ (21.00)

Утакмице ће се играти у чувеној дворани Блауграна, због ситуације с коронавирусом без присуства гледалаца. Сходно традицији, највеће шансе се дају домаћој Барселони, два пута с титулом првака Европе – 2012. и 2014.

Победа над Спортингом, прошлогодишњим победником, чини Тјумен веома опасним. Негују типичан руски стил, с комбинацијом јаких руских и врло добрих бразилских играча, за додатни квалитет њиховој игри. Мораћемо да неутралишемо њихове врлине и искажемо своје (Дијего Ђустоци, тренер Мурсије)

Ситуација у свету је веома тешка, наравно да је утицала и на спорт. Какав је утицај имала на нас – казаће у петак увече (Николај Иванов, тренер Тјумена)

САЊАЈУ ДА БУДУ ПРВАЦИ ЕВРОПЕ: Ђустоци (Мурсија), Иванов (Тјумен), Плаза (Барселона) и Зоидзе (КПРФ) Фото: УЕФА

Привилеговани смо што играмо финале – у Барселони, на жалост, без навијача, међутим, добро смо тренирали и видећемо како ће тим проћи на званичном такмичењу, после само једног меча ове сезоне (Андреу Плаза, тренер Барселоне)

Никад немате фаворите на фајнал-фору, сва четири клуба су овде са разлогом: сигуран сам да нико неће имати преност. Мирно се припремамо, иако знамо снагу наших противника. Чињеница да смо се већ пласирали за ЛШ следеће сезоне неће нас опустити. Желимо да покажемо најбољу игру, шансе су 50:50 (Бесик Зоидзе, тренер КПРФ-а)


НЕДЕЉА – МЕЧ ЗА 3. МЕСТО (16.00); ФИНАЛЕ (20.00)


Насловна: Пехар у Блауграни Фото: УЕФА