СРУШЕНА ФИНСКА: Пршићев „мали корак” за велики Србијин ка Мондијалу!

Репрезентација Србије у првом мечу баража за Светско првенство у Литванији 2021. вечерас је у Крагујевцу савладала Финску 1:0!

Помислиће неко – само, с обзиром на то да 10. новембра следи и реванш у Ванти (18.00, ТВ Арена спорт), међутим, знајући да су Скандинавци у квалификацијама елиминисали Италију и да их краси изузетно тврда игра, победоносни гол Марка Пршића у 29. минуту вреди сувог злата!

ЛИТВАНИЈО, СТИЖЕМО: Репрезентација Србије

Кад је Милош Симић на истеку 28. минута погодио стативу и, из поправног, пружио прилику свемогућем голману Финске Саволаинену да се поново истакне, учинило се да још од једног атака Србије неће бити ништа, али…

Управо је капитен Орлова извео корнер са десне стране и израстао у асистента: Марко Пршић је виспрено измакао пажњи збуњених чувара, феноменално уклизао и са четири метра, левом ногом, донео нашим футсалерима огромну и заслужену радост!

Похвалио бих Немању Момчиловића, није бранио шест месеци, показао је храброст да изађе и стане на гол. Остао нам је још само један корак – „изгинућемо” у Финској да бисмо отишли на Светско првенство (Марко Пршић, јунак Орлова)

ПРШО, МАЈСТОРЕ, ПА ТИ СИ БОГ: Момчиловић, Ракић, Симић и Петров честитају Пршићу

Изабраници селектора Горана Иванчића пре и после тога имали су много шанси: Томић, Петров, Рамић и Алексић у првом и Ракић, Томић, Симић и Петров у другом полувремену, али на реванш у Финску путоваће само са једним поготком капитала.

КАПИТЕНСКИ: Милош Симић

Са друге стране, тим хрватског стручњака Мића Мартића показао се као тврд орах: дисциплинован и изузетно борбен, са најбољом шансом средином првог полувремена – приликом сјајном Немањи Момчиловићу (бранио повређен) да покаже да је један од најбољих светских голмана!

ЛАВЉЕ СРЦЕ: Немања Момчиловић

Гости су у последња три и по минута покушали да избегну пораз са голманом – играчем, али је Србија зналачки успела да сачува минималац, уосталом, као и током целог меча, докаже да је квалитетнији ривал.

ШТЕТА ШТО НИЈЕ БИЛО ГЛЕДАЛАЦА: Стефан Ракић у продору

Србија – Финска 1:0 (0:0)

Крагујевац – Дворана: „Језеро”. Играно без присуства гледалаца. Судије: Еду­ар­до Фер­нан­деш Ко­е­љо и Кри­сти­ја­но Хо­се Кар­до­со Сан­тош (обојица из Пор­ту­га­ла). Трећи судија: Оливер Николић (Србија). Стрелац: 1:0 Пршић у 29. минуту. Жути картони: Момчиловић (Србија), Пикараинен (Финска).

Нагомилавање прекршаја: Србија 7 (3-4), Финска 9 (4-5).

СРБИЈА: МОМЧИЛОВИЋ, РАКИЋ, ТОМИЋ, ПРШИЋ, ПЕТРОВ, Алексић, Поповић, Рамић, Симић, Стојковић, Милосављевић, Радовановић, Пешић, Вулић. Селектор: Горан Иванчић.

ФИНСКА: САВОЛАИНЕН, АУТИО, ИНТАЛА, Ј. КИТОЛА, М. КИТОЛА, Ванха, Јуно, Корсунов, Линтула, Корпела, Нистром, Пикараинен, Лиља, Коивумаки. Селектор: Мићо Мартић.


Сад је свима јасније шта нас очекује у Финској. Знали смо да су физички доминантни, али оволико… Ово је, међутим, њихов максимум, док ми можемо још боље (Горан Иванчић, селектор Србије)

ВОДИ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ КА СП: Горан Иванчић

КОКЕЗА И ПАНТЕЛИЋ УЗ ПАВИЋЕВИЋА

У великом слављу Орлова над Финском уживали су и председник ФС Србије Славиша Кокеза и потпредседник Марко Пантелић, вечерас у „Језеру” у друштву Бојана Павићевића, директора ФСС за футсал и женски фудбал.

Одличан домаћин нашој репрезентацији протеклих дана у хотелу „Шумарице” био је Миленко Марјановић.


Фотографије: ФСС