МАРКО ПРШИЋ: Много би нам значило да поведемо у Финској

Прошао је дан после прве утакмице баража за СП Србија – Финска 1:0, у „Језеру“. Сумирају се утисци, анализира се игра обе селекције али нема превише дана за одмор и опуштање јер се све окреће другој утакмици у Финској.

Стрелац јединог поготка у синоћној утакмици у Крагујевцу Марко Пршић је изнео утиске после победе Орлова на репрезентацијом Финске.

„ – Осетио се притисак у почетку утакмице, имали смо доста погрешних пасова… Финци су нам изашли у високи пресинг храбро. Очекивали смо то али сам изненађен у којој мери је то и било. Мислим да смо затворили прилазе ка нашем голу, а остаје жал за покојом пропуштеном приликом и за други гол. Могло је и боље у пољу али смо задовољни.“ – искрен је Пршић.

Да ли сте задовољни минималном резултатом пред реванш у Финској?

„ – Пре утакмице, свако би био задовољан победом, тако да смо сада један корак ближе пласману на СП. Не сећам се неке званичне утакмице а да ми нисмо постигли гол, тако да верујем да ће тако бити и у Финској…  Тако да је 1-0 ок резулатат.“

Следи пут чартет летом у Хелсинки па друга утакмица у месту Ванти, 10. новембар (18.00 ТВ АРЕНАСПОРТ).

Сениорска репрезентација Србије у футсалу

Очекивања пред другу утакмицу баража?

„ – Сада после одигране утакмице, имамо јаснију слику о њима. Када би ми повели, много би нам било лакше за игру, јер би они морали да срљају и иду на све или ништа… Свако се надамо најбољем.“ – закључује стрелац Марко Пршић.