ПЕНАЛ ДРАМА У БРНУ: Хрвати остали без Мондијала!

Поред Казахстана, Португала, Русије, Шпаније и, наравно, домаћина Литваније на Светском првенству 2021. из Европе играће и – Чешка!

Кнедличке су у Брну после пенал драме елиминисале Хрватску и извадиле визу за Мондијал!

На Светско првенство, са осталих континената, пласирали су се: Ангола, Египат, Мароко (Африка), Аргентина, Бразил, Парагвај, Венецуела (Јужна Америка) и Соломонска Острва (Океанија)

У реваншу између Чешке и Хрватске било је 2:2 (стрелци Холи у 7. и Заруба у 20. за домаћина и Новак у 4. и Матошевић у 17. минуту за госте), баш као 7. новембра у Задру: после продужетака није било голова, те се приступило извођењу пенала.

Више концентрације и среће имале су Кнедличке – 6:5, захваљујући прецизним шутевима Кудељке, Внука, Холија, Сидлера, Словачека и Вокуна (Заруба погодио пречку, Криванеку одбранио голман), док су код Коцкастих смирени били Мариновић, Јеловчић, Сутон, Перић и Ђураш, за разлику од Кањуха (могао све да реши), Хорвата и Матошевића (одбранио им голман).

Реванш између Финске и Србије (други пар баража) је отказан (један репрезентативац домаћина био је позитиван на коронавирус, због чега су тамошње власти ставиле екипу у карантин) и у најскоријем року очекује се одлука УЕФА (Орлови славили у првом мечу 1:0)


Насловна: Славље Чеха Фото: УЕФА