ПАВИЋЕВИЋ: Нова утакмица са Финцима само ако будемо натерани!

Бојан Павићевић, директор ФСС за футсал и женски фудбал, у интервјуу за „Спортски журнал” није скривао огорчење по повратку Орлова из Хелсинкија и отказаног реванша баража за СП у Литванији 2021. са Финском (један репрезентативац домаћина заражен коронавирусом):

– Нечувено! Одлуку о одлагању сусрета донела је Влада Финске, иако су здравствени протоколи УЕФА јасни. Уколико има заражених, једноставно се замене другим играчима, с обзиром на то да смо сви пријавили по 25 за утакмице баража. Са седморицом у протоколу може да се почне меч!

Легендарни капитен повукао је паралелу са паром Хрватска – Чешка:

– Хрвати нису могли да рачунају на неколицину репрезентативаца позитивних на тесту, али су морали да играју. Чеси су због здравствене ситуације прекинули првенство, али због тога није дошло до неиграња.

У првом мечу баража за СП у Литванији 2021, 6. новембра у Крагујевцу, Србија је голом Марка Пршића победила Финску 1:0

Одлука УЕФА се још не назире.

– За нас је неприхватљиво да се сад евентуално тражи термин за играње утакмице са Финцима, здравствени протоколи су јасни, испунили смо све што је било потребно да се у заказано време појавимо на терену, на којем бисмо, верујем, такође остварили циљ.

Павићевић наглашава:

– До играња утакмице у новом термину може да дође само ако, буквално, будемо натерани на тако нешто!

Орлови су о трошку ФСС први пут у историји репрезентације на једно гостовање летели чартером: до Финске – то је изузетно скупо