PAVIĆEVIĆ: Nova utakmica sa Fincima samo ako budemo naterani!

Bojan Pavićević, direktor FSS za futsal i ženski fudbal, u intervjuu za „Sportski žurnal” nije skrivao ogorčenje po povratku Orlova iz Helsinkija i otkazanog revanša baraža za SP u Litvaniji 2021. sa Finskom (jedan reprezentativac domaćina zaražen koronavirusom):

– Nečuveno! Odluku o odlaganju susreta donela je Vlada Finske, iako su zdravstveni protokoli UEFA jasni. Ukoliko ima zaraženih, jednostavno se zamene drugim igračima, s obzirom na to da smo svi prijavili po 25 za utakmice baraža. Sa sedmoricom u protokolu može da se počne meč!

Legendarni kapiten povukao je paralelu sa parom Hrvatska – Češka:

– Hrvati nisu mogli da računaju na nekolicinu reprezentativaca pozitivnih na testu, ali su morali da igraju. Česi su zbog zdravstvene situacije prekinuli prvenstvo, ali zbog toga nije došlo do neigranja.

U prvom meču baraža za SP u Litvaniji 2021, 6. novembra u Kragujevcu, Srbija je golom Marka Pršića pobedila Finsku 1:0

Odluka UEFA se još ne nazire.

– Za nas je neprihvatljivo da se sad eventualno traži termin za igranje utakmice sa Fincima, zdravstveni protokoli su jasni, ispunili smo sve što je bilo potrebno da se u zakazano vreme pojavimo na terenu, na kojem bismo, verujem, takođe ostvarili cilj.

Pavićević naglašava:

– Do igranja utakmice u novom terminu može da dođe samo ako, bukvalno, budemo naterani na tako nešto!

Orlovi su o trošku FSS prvi put u istoriji reprezentacije na jedno gostovanje leteli čarterom: do Finske – to je izuzetno skupo