ЛИГА ШАМПИОНА: Oслабљена Звезда достојно се опростила од елите

Десеткована због неколико позитивних играча вирусом КОВИД 19 КМФ Црвена звезда је пружила солидан отпор фаворизованим Парижанима. У првих десетак минута, док су имали снаге, црвено-бели су били равноправни са Рикардињом, Ортизом и осталим ведетама француског првака. Ипак, са кратком клупом – само две резерве и талентовани омладинац Сарић, нису могли више у граду светлости, иако ће остати забележено: без шефа струке Алиловића Београђани су на моменте опасно угрозили АЦЦС Футсал клуб.

АЦЦС ФУТСАЛ КЛУБ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА     7:3 (4:1)

Утакмици је претходио минут ћутања због  смрти фудбалске иконе – Дијега Арманда Марадоне.

Дијего Армандо Марадона (1960-2020)

Од самог старта Парижани су диктирали ритам и имали више лопту у поседу, међутим, Звезда се зналачки бранила. Све до 12. минута кад је опасни Нелсон искористио непажњу одбране и у дуелу 1 на 1 прошао уз аут линију Стојчевског и пласирао лопту у мрежу , поред немоћног Радмановића – 1:0.

Није прошло ни 60 секунди, а Звезда је узвратила, Давор Поповић је петом асиситирао презимењаку Бојану, који је, иако удвојен, послао дијагоналу у празан простор капитену Перићу –  рутински је постигао гол крај немоћног Аксентијевића – 1:1!

На жалост, није се дуго чекало на нови погодак, стрелац је био Нелсон – искористио је параболу из корнера и искоса са 12 метара пројектилом погодио Звездину мрежу – 2:1.

Треба истаћи и одличан волеј Давора Поповића после корнера, али није било промене резултата: лопта је фијукнула тик изнад пречке. У 17. минуту Ортиз је идеално у простор упослио капитена Мохамеда, који је погодио левицом из прве – 3:1. На истеку 20. минута Французима се посрећило и из контранапада: Ортиз је на другој стативи спојио слободног португалског репрезентативца Коеља са голом – 4:1 (резултат првог полувремена).

Минут ћутања пред почетак утакмице

Наставак сусрета почео је у знаку Црвене звезде: после само 27 секунди Београђани су постигли гол након акције двојца из Крагујевца – Лазар Милосављевић – Андреја Стојчевски (4:2)!

Убрзо је и Перић имао прилику за гол, али није искористио одбијену лопту – из прве ју је послао поред стативе. Искусни шпански стручњак Хесус Веласко увидео је да са другом поставом нема шта да тражи и брзо је вратио у игру ведете. Звезда, међутим, није искористила још једну изгледну прилику: Аксентијевић је одбранио зицер Милосављевића на аситенцију Стојчевског, лако је могло бити и 4:3 на семафору…

Чим су ушли у игру Рикардињо и Ортиз ситуација се на паркету променила. Рикардињо је у 27.минуту одложио повратну лопту Белају, који је из прве, са око 10 метара искоса, погодио небрањени део мреже – 5:2. Већ у наредном нападу Копања се изврсно лажњаком  ослободио чувара и покушао благим ударцем, Аксентијевић је одбранио, налетео је Аки Стојчевски – 5:3!

До краја, француски првак постигао је још два гола. Пројектил Ортиза одбио је Радмановић, само до Нелсона – искористио је ситуацију и затресао рашље за 6:3. У 32. минуту Перић је изгубио лопту као последњи играч одбране, капитен домаћина Мохамед то је искористио за коначних 7:3. Виђено је још неколико прилика, пре свега испред гола Црвене звезде, али се резултат није мењао: АЦЦС футсал уздрмао је два пута оквир Радмановићевог гола.

КМФ Црвена Звезда 2020/2021

Црвена звезда је у датим околностима одиграла храбро и мушки, са свега две замене и без тренера. Био је то частан пораз од квалитетнијег противника, који се пласирао у шеснаестину финала УЕФА Лиге шампиона.

АЦЦС ФУТСАЛ КЛУБ: Миодраг АКСЕНТИЈЕВИЋ, РИКАДРИЊО, МОУХУДИН, ОРТИЗ, МОХАМЕД /Кап/, Муса ДИЈAГУРAГА, Сид БЕЛАЈ, Билал БАКАЛИ, Бруно КОЕЉО, Суфијан Eл MЕСРАР, Нелсон ЛУCТИН, Ландри НГАЛА, Мамаду ТУРЕ, и Салах ГАМИМ. Tренер: Хесус ВЕЛАСКО.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Миљан РАДМАНОВИЋ, Марко ПЕРИЋ /Кап/, Давор ПОПОВИЋ, Андреја СТОЈЧЕВСКИ, Лазар МИЛОСАВЉЕВИЋ, Стефан САРИЋ, Бојан ПОПОВИЋ и Симеун КОПАЊА. Тренер: нема.

(Фото: Инстаграм КМФ Црвена звезда)