LIGA ŠAMPIONA: Oslabljena Zvezda dostojno se oprostila od elite

Desetkovana zbog nekoliko pozitivnih igrača virusom KOVID 19 KMF Crvena zvezda je pružila solidan otpor favorizovanim Parižanima. U prvih desetak minuta, dok su imali snage, crveno-beli su bili ravnopravni sa Rikardinjom, Ortizom i ostalim vedetama francuskog prvaka. Ipak, sa kratkom klupom – samo dve rezerve i talentovani omladinac Sarić, nisu mogli više u gradu svetlosti, iako će ostati zabeleženo: bez šefa struke Alilovića Beograđani su na momente opasno ugrozili ACCS Futsal klub.

ACCS FUTSAL KLUB – CRVENA ZVEZDA     7:3 (4:1)

Utakmici je prethodio minut ćutanja zbog  smrti fudbalske ikone – Dijega Armanda Maradone.

Dijego Armando Maradona (1960-2020)

Od samog starta Parižani su diktirali ritam i imali više loptu u posedu, međutim, Zvezda se znalački branila. Sve do 12. minuta kad je opasni Nelson iskoristio nepažnju odbrane i u duelu 1 na 1 prošao uz aut liniju Stojčevskog i plasirao loptu u mrežu , pored nemoćnog Radmanovića – 1:0.

Nije prošlo ni 60 sekundi, a Zvezda je uzvratila, Davor Popović je petom asisitirao prezimenjaku Bojanu, koji je, iako udvojen, poslao dijagonalu u prazan prostor kapitenu Periću –  rutinski je postigao gol kraj nemoćnog Aksentijevića – 1:1!

Na žalost, nije se dugo čekalo na novi pogodak, strelac je bio Nelson – iskoristio je parabolu iz kornera i iskosa sa 12 metara projektilom pogodio Zvezdinu mrežu – 2:1.

Treba istaći i odličan volej Davora Popovića posle kornera, ali nije bilo promene rezultata: lopta je fijuknula tik iznad prečke. U 17. minutu Ortiz je idealno u prostor uposlio kapitena Mohameda, koji je pogodio levicom iz prve – 3:1. Na isteku 20. minuta Francuzima se posrećilo i iz kontranapada: Ortiz je na drugoj stativi spojio slobodnog portugalskog reprezentativca Koelja sa golom – 4:1 (rezultat prvog poluvremena).

Minut ćutanja pred početak utakmice

Nastavak susreta počeo je u znaku Crvene zvezde: posle samo 27 sekundi Beograđani su postigli gol nakon akcije dvojca iz Kragujevca – Lazar Milosavljević – Andreja Stojčevski (4:2)!

Ubrzo je i Perić imao priliku za gol, ali nije iskoristio odbijenu loptu – iz prve ju je poslao pored stative. Iskusni španski stručnjak Hesus Velasko uvideo je da sa drugom postavom nema šta da traži i brzo je vratio u igru vedete. Zvezda, međutim, nije iskoristila još jednu izglednu priliku: Aksentijević je odbranio zicer Milosavljevića na asitenciju Stojčevskog, lako je moglo biti i 4:3 na semaforu…

Čim su ušli u igru Rikardinjo i Ortiz situacija se na parketu promenila. Rikardinjo je u 27.minutu odložio povratnu loptu Belaju, koji je iz prve, sa oko 10 metara iskosa, pogodio nebranjeni deo mreže – 5:2. Već u narednom napadu Kopanja se izvrsno lažnjakom  oslobodio čuvara i pokušao blagim udarcem, Aksentijević je odbranio, naleteo je Aki Stojčevski – 5:3!

Do kraja, francuski prvak postigao je još dva gola. Projektil Ortiza odbio je Radmanović, samo do Nelsona – iskoristio je situaciju i zatresao rašlje za 6:3. U 32. minutu Perić je izgubio loptu kao poslednji igrač odbrane, kapiten domaćina Mohamed to je iskoristio za konačnih 7:3. Viđeno je još nekoliko prilika, pre svega ispred gola Crvene zvezde, ali se rezultat nije menjao: ACCS futsal uzdrmao je dva puta okvir Radmanovićevog gola.

KMF Crvena Zvezda 2020/2021

Crvena zvezda je u datim okolnostima odigrala hrabro i muški, sa svega dve zamene i bez trenera. Bio je to častan poraz od kvalitetnijeg protivnika, koji se plasirao u šesnaestinu finala UEFA Lige šampiona.

ACCS FUTSAL KLUB: Miodrag AKSENTIJEVIĆ, RIKADRINJO, MOUHUDIN, ORTIZ, MOHAMED /Kap/, Musa DIJAGURAGA, Sid BELAJ, Bilal BAKALI, Bruno KOELJO, Sufijan El MESRAR, Nelson LUCTIN, Landri NGALA, Mamadu TURE, i Salah GAMIM. Trener: Hesus VELASKO.

CRVENA ZVEZDA: Miljan RADMANOVIĆ, Marko PERIĆ /Kap/, Davor POPOVIĆ, Andreja STOJČEVSKI, Lazar MILOSAVLJEVIĆ, Stefan SARIĆ, Bojan POPOVIĆ i Simeun KOPANJA. Trener: nema.

(Foto: InstagramKMF Crvena zvezda)