ДРУГА ЛИГА: Бечеј девет корака побегао пратиоцима

Јесењи првак Друге футсал лиге ФСС је КМФ БЕЧЕЈ 2003 из Бечеја, сасвим заслужено мада помало и неочекивано пред почетак текуће сезоне…

Није нико, руку на срце, очекивао у бечејском футсал клубу ловор већ ове јесни. Футсалери покрај Тисе су без оптерећења ушли у нову сезони и у премијерној утакмици против комшија из Новог Бечеја славили у гостима са 5:2, а потом су се ређале победе једна за другом… Само један пораз и то у Кристалној дворани од САС-а (1:2) када их није предводио са клупе први тренер Игор Шошо игравши утакмицу Прве футсал лиге Србије за екипу Новe Пазовe.

Остало све саме победе, можда је најтежа била баш у Бечеју на домаћем паркету спортске дворане „Ђорђе Предин – Баџа“ против одличне екипе Јастребац из Блаца – 2:1 (0:0). Када су бечејци били подређени у већем делу меча али је јунак те дерби утакмице био без дилеме искусни вратар – Сава Вадаски. Спој младости и искуства одлично је уклопио тренер Шошо и резултати су почели да полако долазе… Неколико појачања су нашли код комшија из Врбаса -КМФ Летећег Холанђанина.

Чак шест играча из Врбаса ове сезоне наступају за Бечеј 2003, екс КМФ Летећи ХоланђанинДражен Арваји, Марко Новаковић – Монтела, Борис БодоњиБока, Дамир Маћуженски, Милош Покрајац и голман Мартин Маринковић.

Најубедљивија победа од 10:0 у претпоследњем колу је била, против Форума,  у Вршачком Миленијуму. Поред освојених великих 30 бодова, навијачи Бечеја ће полусезону запамтити и по атрактивним утакмицама, великим бројем голова чак 51, и убедљивим победама. Свакако је најзначајнија остварена у Лагатору против директног конкурента за виши ранг Лозница Града 2018 од чак 7:1! Завеса је спуштена победом од 4:2 у последњем колу против екипе Лесковца.

„Искрено, ни највећи оптимисти у клубу и око њега нису ово очекивали. Како су се ређале победе, тако су расле наше амбиције и договорили смо се да покушамо да истрајемо у намери да полусезону завршимо на врху. Успели смо и момци заслужују честитке. Међутим, ово је тек полусезона. У наставку нас чека далеко, далеко тежи посао. Предстоји нам нимало лак распоред, неколико дугих путовања, а она увек доносе проблем везан за састав екипе. Наредних дана ћемо имати разговоре унутар клуба, видети какве су даље амбиције и према томе одрадити зимски прелазни рок. У сваком случају, сада смо сви с правом задовољни!“  – истиче шеф струке Бечеја 2003  Игор Шошо.

тренер Игор Шошо дели савете играчима КМФ Бечеј 2003

Дужа клупа, више опција у ротацији него протекле сезоне али и врло добра физичка припремљеност, то су главне одлике игре овогодишњег јесењег првака са Тисе. Руководство клуба размишња и о појачањима као и припремама за наставак пролећне сезоне, јер 5. фебруар је веома близу за када је планиран наставак првенства.

Ефикасност „плавих“ је била на високом нивоу а ево и листе стрелаца: Срђан Голуб са 11. погодака је на првом месту а прате га Монтела Новаковић са 10, док се капитен Стефан Кораћ уписао осам пута у стрелце, шест голова је постигао левоноги нападач Дражен Арваји, пет Зоран Арђељан бивши омладински репрезентативац из Србобрана, четири хитроноги Борис Бодоњи, три Милош Покрајац, два искусни Дамир Маћуженски и по један млађани Лука Божичић и Бојан Ћулум. Оно што издваја Бечеј од конкуренције је одличан тандем вратара Вадаски као и други голман Маринковић. Бечејска хоботница између статива – Сава Вадаски доживљава другу младост и у неколико утакмица је сасвим заслужено понео епитет играча утакмице, свеукупно гледано дефинитивно је најбољи појединац минуле јесени из редова КМФ Бечеја 2003.

„Већина играча је добила заслужен одмор, јер смо утакмицу Купа Војводине против Кикинђана, који због епидемиолошке ситуације нису били у могућности да одиграју утакмицу, добили службеним резултатом 5:0. Исти је случај с другим паром у нашој групи, јер САС није могао да се супростави Тиси, па нас чека окршај са Новобечејцима ма њиховом терену у ком ћемо наступити у комбинованом саставу највероватније другог децембарског викенда“, јасан је секретар клуба и помоћни тренер – Горан Страјнић.

(Фото: Властимир Јанков)