ФСС СВЕ РАДИ ПЛАНСКИ: Иванчићу нови уговор на две године!

Футсал Србија, предвођена директором Бојаном Павићевићем, све ради плански: селектор Горан Иванчић потписао је јуче у Спортском центру ФСС, у Старој Пазови, нови уговор на две године.

Репрезентација Србије сутра путује у Финску на реванш баража за Светско првенство у Литванији 2021, на програму у среду, 9. децембра, у Ванти (почетак: 17.15)

ПОВЕРЕЊЕ: Горан Иванчић на тренингу Орлова Фото: ФСС

Бојан Павићевић, директор ФСС за футсал и женски фудбал, после свечаног чина је рекао:

– Није случајно што смо одабрали да потпишемо нови уговор са селектором пре реванш утакмице баража, јер од мог доласка на место директора радимо плански и системски, не зависимо само од једне утакмице или једног пласмана. Ја мислим да је то добар пут, који се до сада показао потпуно исправан и ФСС овим потезом показује да верује у оно што ради Горан Иванчић, који се за протекле четири године апсолутно доказао као одличан стручњак и право решење на овој позицији. Футсал се тренутно налази у великој експанзији и имамо највећу подршку савеза од оснивања овог спорта, а све захваљујући председнику Славиши Кокези, који препознаје наше напоре и пружа нам максималне услове. Ми то враћамо сјајним резултатима, а тренутно смо четврти на ранг листи УЕФА и на прагу смо учешћа на Првенству света где иде само шест селекција из Европе. Остварили смо пласман на прошло Европско првенство у Словенији, тамо смо се пласирали у четвртфинале, а након тога веома успешно је извршена смена генерација која се није осетила у резултатима. Успешно смо прошли кроз квалификације за Светско првенство, имали смо два тешка турнира, у Француској и у Нишу, где смо иза себе оставили много моћне селекције Француске и Украјине. Победили смо Финску у првој утакмици, остао нам је реванш који је од огромне важности, али какав год да буде резултат, ми већ сада знамо да смо на правом путу и том стазом ћемо наставити даље заједно са Гораном Иванчићем на месту селектора.

СВЕ ПОД КОНТРОЛОМ: Горан Иванчић са Алексом Антонићем Фото: ФСС

Орлови у Ванти бране капитал од 1:0 из Крагујевца (играно 6. новембра), стечен голом Марка Пршића

Селектор Горан Иванчић је истакао:

– Захвалан сам директору Павићевићу и његовим сарадницима на томе што делимо исте вредности и што сви заједно размишљамо дугорочно, а то је стратегија која увек мора да донесе добре резултате. Пут којим идемо није лак, али се до сада показало да је исправан и да футсал репрезентација Србије напредује из месеца у месец, а круна свега био би пласман на Светско првенство који сви очекујемо, иако ће у реваншу у Финској бити паклено тешко. Пред нама је, такође, веома значајна 2021. година у којој ће бити одржане и квалификације за Европско првенство, по новом систему, а надамо се након тога у септембру и одлазак на Светско првенство у Литванију. Идемо корак по корак, имамо једну компактну, квалитетну групу људи на терену и око њега и надамо се наставку нових лепих прича кад је у питању српски футсал.


Насловна: Горан Иванчић и Бојан Павићевић на потписивању новог уговора Фото: ФСС